Globus Feningerovoj za dlaku ispred Tine Maze!

Austrijska skijašica Ana Feninger odbranila je titulu u generalnom plasmanu Svetskog kupa, trijumfom na poslednjem veleslalomu sezone u francuskom Maribelu.

Ostali sportovi 22.03.2015 | 15:40
Globus Feningerovoj za dlaku ispred Tine Maze!

Feningerova je slavila ispred sunarodnice Eva-Marije Brem i Slovenke Tine Maze, koju je i pobedila u borbi za Kristalni globus.

Austrijanka je pred poslednju trku imala 18 bodova manje od Maze, ali je Svetski kup završila sa 22 boda prednosti. Feningerova je sakupila 1.553 boda, a Maze 1.531.

Na taj način, Feningerova je omogućila Austriji da nastavi apsolutnu dominaciju u Svetskom kupu, pošto je u konkurenciji skijaša i ove sezone najbolji bio Marsel Hiršer.

Zahvaljujući trijumfu, šestom ove sezone, a 15. u karijeri, Feningerova je takođe osvojila i Kristalni globus u veleslalomu, a glavna rivalka bila joj je Bremova. Njoj je to druga titula u nekoj disciplini u karijeri, pošto je i prošle sezone bila najbolja u veleslalomu.

Feningerova je od aktuelnih skijašica druga po uspešnosti, a više velikih Kristalnih globusa od nje ima samo Lindzi Von - četiri. Uz njih dve, Svetski kup su od skijašica koje se i dalje takmiče osvajale samo Maze i Nikol Hosp.

Austrijanka je do trijumfa u Maribelu došla ukupnim vremenom od 2:26.91 minuta, sa 38 stotinki prednosti u odnosu na Bremovu, dok je Maze bila još osam stotih delova sekunde dalje.

Najbolje tri sledila je Šveđanka Sara Hektor, ispred Vonove, Italijanke Nađe Fankini i još jedne Amerikanke Mikaele Šifrin. Prvih deset na poslednjoj trci sezone kompletirale su Francuskinja Tesa Vorli, Frida Hansdoter iz Švajcarske i Italijanka Marta Basino.

Komentari / 0

Ostavite komentar