Потписан уговор са "Железаром"

Представници Владе и "Железаре" са холандском компанијом "ХПК инжењеринг" потписали су уговор о новом управљачком менаџменту.

Србија 21.03.2015 | 15:08
Потписан уговор са "Железаром"

 "Железари" и њеним радницима обезбјеђена је сигурана будућност, а данашњи дан је велики за цијелу Србију, поручио је премијер Александар Вучић, који је присуствовао потписивању уговора.

Уговор о пружању услуга управљања и савјетовања у пословању Привредног друштва "Железара Смедерево" потписали су министар привреде Жељко Сертић, извршни директор "Железаре" Бојан Бојковић и представник "ХПК инжењеринга" Петер Камараш.

Вучић је, након потписивања уговора са новим менаџментом "Железаре", холандском компанијом "ХКП инжењеринг", захвалио прије свега радницима, који су се истрајношћу, љубављу и посвећеношћу "Железари" и послу изборили за будућност, нагласивши да ће компанија бити профитабилна, плате увећане а запосленима сигурна радна места, преноси Тањуг.

Упркос томе што је било много оних који су желели да се "Железара" угаси, Вучић је навео да ће производња с прошлогодишњих 560.000 тона ове године бити удвостручена...

Премијер је захвалио синдикатима и подсјетио да су му, кад их је упитао шта мисле о једном од власника новог менаџмента Џону Гудишу, синдикалци рекли да "нема шта да брине јер је Гудиш свјетски шампион у апсолутној категорији".

"Сад сте у сигурним рукама", навео је премијер и додао да ће плате бити повећане, да ће се радити све вријеме и да ће сви радници остати на својим радним местима, а да број радника никад неће ићи испод 5.120.

"Ову шансу не смијемо да пропустимо, свом снагом, знањем и љубављу према фабрици прионите на посао", рекао је Вучић.

Извор: РТС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боки

21.03.2015 15:56

Занимљиво да је Тито и направио зељезару и имао људе који су са њом управљали и хранили хиљаде породица и дрзаву финансирали.Ови данас и направљено да ли незнају или неце да користе све направљено а пуна им уста како су паметни и способни.Несто ту дебело не стима.С обзиром да је целик дефицитарна роба на свјетском трзисту цини ми се да је велики губитак теску индустрију поклањати странцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

22.03.2015 08:49

Зељезара Смедерево није изградјена за Титове владавине. Знаци ли ти ста САРТИД који је поце са радом пред И свјетски рат.

Name

дивља јабука

21.03.2015 23:29

Не знају ови данас баш ништа. Тукци су невидјени. И сви имају диплому менаџера. Корупција је толико јака да нема шансе да ријетки који нешто знају додју у позицију да управљају фирмама. Мораће све бити у власништву странаца а ова стока ће да ради као у Њемачкој.

ОДГОВОРИТЕ