Potpisan ugovor sa "Železarom"

Predstavnici Vlade i "Železare" sa holandskom kompanijom "HPK inženjering" potpisali su ugovor o novom upravljačkom menadžmentu.

Srbija 21.03.2015 | 15:08
Potpisan ugovor sa "Železarom"

 "Železari" i njenim radnicima obezbjeđena je sigurana budućnost, a današnji dan je veliki za cijelu Srbiju, poručio je premijer Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora.

Ugovor o pružanju usluga upravljanja i savjetovanja u poslovanju Privrednog društva "Železara Smederevo" potpisali su ministar privrede Željko Sertić, izvršni direktor "Železare" Bojan Bojković i predstavnik "HPK inženjeringa" Peter Kamaraš.

Vučić je, nakon potpisivanja ugovora sa novim menadžmentom "Železare", holandskom kompanijom "HKP inženjering", zahvalio prije svega radnicima, koji su se istrajnošću, ljubavlju i posvećenošću "Železari" i poslu izborili za budućnost, naglasivši da će kompanija biti profitabilna, plate uvećane a zaposlenima sigurna radna mesta, prenosi Tanjug.

Uprkos tome što je bilo mnogo onih koji su želeli da se "Železara" ugasi, Vučić je naveo da će proizvodnja s prošlogodišnjih 560.000 tona ove godine biti udvostručena...

Premijer je zahvalio sindikatima i podsjetio da su mu, kad ih je upitao šta misle o jednom od vlasnika novog menadžmenta Džonu Gudišu, sindikalci rekli da "nema šta da brine jer je Gudiš svjetski šampion u apsolutnoj kategoriji".

"Sad ste u sigurnim rukama", naveo je premijer i dodao da će plate biti povećane, da će se raditi sve vrijeme i da će svi radnici ostati na svojim radnim mestima, a da broj radnika nikad neće ići ispod 5.120.

"Ovu šansu ne smijemo da propustimo, svom snagom, znanjem i ljubavlju prema fabrici prionite na posao", rekao je Vučić.

Izvor: RTS

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Boki

21.03.2015 15:56

Zanimljivo da je Tito i napravio zeljezaru i imao ljude koji su sa njom upravljali i hranili hiljade porodica i drzavu finansirali.Ovi danas i napravljeno da li neznaju ili nece da koriste sve napravljeno a puna im usta kako su pametni i sposobni.Nesto tu debelo ne stima.S obzirom da je celik deficitarna roba na svjetskom trzistu cini mi se da je veliki gubitak tesku industriju poklanjati strancima

ODGOVORITE
Name

Ostoja

22.03.2015 08:49

Zeljezara Smederevo nije izgradjena za Titove vladavine. Znaci li ti sta SARTID koji je poce sa radom pred I svjetski rat.

Name

divlja jabuka

21.03.2015 23:29

Ne znaju ovi danas baš ništa. Tukci su nevidjeni. I svi imaju diplomu menadžera. Korupcija je toliko jaka da nema šanse da rijetki koji nešto znaju dodju u poziciju da upravljaju firmama. Moraće sve biti u vlasništvu stranaca a ova stoka će da radi kao u Njemačkoj.

ODGOVORITE