Лавров: Вјерујем да нема лудака у ЕУ

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да вјерује да у Европској унији "нема лудака који би самостално послали плаве шљемове у Украјину".

Свијет 21.03.2015 | 12:56
Лавров: Вјерујем да нема лудака у ЕУ

Како је рекао, он је чврсто увјерен да је једина могућност да ЕУ пошаље мировну мисију у Украјину или било гдје другдје, јесте да се као у случају ратова на Балкану све стране усагласе око тог питања.

"Верујем да нема лудака у ЕУ. ЕУ никада не би ушла у неку област осим ако сукобљене стране не пристану на такву мисију", рекао је Лавров у интервјуу за канал "Русија 1".

Међутим, Лавров је рекао да је забринут да би Кијев могао прибјећи провокацији у циљу подстицања САД да пошаље оружје.Министар иностраних послова Русије је зато апеловао на Њемачку и Француску да осигирају да Кијев неће испровоцирати насиље у источној Украјини како би подстакао испоруку америчког наоружања украјинској војсци.

"Провокатори у Кијеву могли би покушати да нешто покрену у намјери да би то утицало на свјетско мњење како би Украјина добило наоружање”, рекао је он.

Лавров је изразио увјерење да би Берлин и Париз, као најважнији “играчи”, требало да спријече такав ток догађаја.Он је поновио противљење Русије упућивању мировних снага УН на исток Украјине.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

М

21.03.2015 14:22

Британци вец шаљу своје особље да подучавају украјинску војску...

ОДГОВОРИТЕ