Lavrov: Vjerujem da nema ludaka u EU

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da vjeruje da u Evropskoj uniji "nema ludaka koji bi samostalno poslali plave šljemove u Ukrajinu".

Svijet 21.03.2015 | 12:56
Lavrov: Vjerujem da nema ludaka u EU

Kako je rekao, on je čvrsto uvjeren da je jedina mogućnost da EU pošalje mirovnu misiju u Ukrajinu ili bilo gdje drugdje, jeste da se kao u slučaju ratova na Balkanu sve strane usaglase oko tog pitanja.

"Verujem da nema ludaka u EU. EU nikada ne bi ušla u neku oblast osim ako sukobljene strane ne pristanu na takvu misiju", rekao je Lavrov u intervjuu za kanal "Rusija 1".

Međutim, Lavrov je rekao da je zabrinut da bi Kijev mogao pribjeći provokaciji u cilju podsticanja SAD da pošalje oružje.Ministar inostranih poslova Rusije je zato apelovao na Njemačku i Francusku da osigiraju da Kijev neće isprovocirati nasilje u istočnoj Ukrajini kako bi podstakao isporuku američkog naoružanja ukrajinskoj vojsci.

"Provokatori u Kijevu mogli bi pokušati da nešto pokrenu u namjeri da bi to uticalo na svjetsko mnjenje kako bi Ukrajina dobilo naoružanje”, rekao je on.

Lavrov je izrazio uvjerenje da bi Berlin i Pariz, kao najvažniji “igrači”, trebalo da spriječe takav tok događaja.On je ponovio protivljenje Rusije upućivanju mirovnih snaga UN na istok Ukrajine.

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

M

21.03.2015 14:22

Britanci vec šalju svoje osoblje da podučavaju ukrajinsku vojsku...

ODGOVORITE