Браћа боксерима тукла возача аутобуса

Малољетни М. Г. (17) и његов брат Марко Г. (30) из Доњег Поља код Доњих Жабара боксерима су претукли возача аутобуса "Виена турс" Зорана Томића у мјесту Човић Поље.Томић је у четвртак, 19. марта, возио аутобус на линији  Брчко - Доњи Жабар.

Босна и Херцеговина 21.03.2015 | 12:08
Браћа боксерима тукла возача аутобуса

У мјесту Доње поље у аутобус је ушао малољетни М. Г. који код себе није имао мјесечну карту а дневну није желио да купи. Ту је почела свађа са возачем Томићем. Инцидент је кулминирао у Човић Пољу, када је малољетников брат Марко Г. препријечио својим "голфом" пут а потом и ударио у аутобус како би га зауставио.

- Рекао сам М. Г. да не може без мјесечне карте да се вози, а  он је почео свађу и гурао ме. Одгурнуо сам га од себе, а он је отишао и сјео. Мислио сам да се смирио па сам наставио вожњу, али убрзо сам чуо како телефонира брату и говори му "уби ме овај" дођи - испричао је Томић и додао да је тад одмах позвао полицију и рекао да има проблема.Према његовим ријечима убрзо послије позива испред себе је  видио "голф" који ми је препријечио пут.

- Знао сам да је то брат малољетника и покушао сам да га избјегнем да не правим сукоб. Аутобусом сам чак сишао с пута, али он се "голфом" залетио у аутобус и морао сам стати. Тада ме је малољетник напао и тражио да отворим врата. Некако сам га савладао, али је његов брат ушао кроз прозор и ударио ме слеђа.

Оборили су ме и тукли ногама, рукама и боксерима све док нисам почео да крварим. Све су то нијемо посматрали путници од којих су додуше већина била дјеца. Нико ми није помогао - казао је Томић и додао да су они тад побјегли, а убрзо је дошла полиција.Додао је да је и раније с малољетником имао сукоба и да је он дијете проблематичног понашања.

Из ЦЈБ Добој су, не откривајући идентитет малољетника потврдили да су он и његов брат напали возача аутобуса  19. марта око 5.45 часова.- Полиција је изашла на мјесто догађаја и утврдила да се седамнаестогодишњак прво посвађао с возачем јер није желио да плати карту.

Он је у сукоб укључио и  брата  М. Г. који је на његов телефонски позив  возећи "голф" препријечио пут и ударио у аутобус те ушао унутра и напао возача. Приликом удара "голфа" у аутобус није нико повријеђен - рекли су у полицији.Истакли су да је о овом обавијештено Окружно тужилаштво у Добоју које је цијели случај окарактерисало као насилничко понашање и оштећење туђе ствари.

Возач аутобуса Зоран Томић је отац четворо малољетне дјеце. Већ неко вријеме редовно вози аутобус на линији Брчко -Доњи Жабар.

Извор: Глас Српске

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Боки

21.03.2015 11:25

А зар он није намјерним ударом и пресијецањем пута угрозио зивоте возаца и путника у аутобусу.Возацку му треба узети за цијели зивот и пар годинаробије па му неце пасти напамет висе никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кими

21.03.2015 11:28

Досло вријеме да не идес вани без гевере... клинци су данас безобразни...Зао ми цовјека...

ОДГОВОРИТЕ
Name

попај

21.03.2015 16:41

Хитно изменити закон о кривоуцном поступку и кривицни закон

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеница

21.03.2015 16:49

Додјите брачо у Зеницу и ми имамо аутобусе и возаче да видимо како проводите силу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маламаса

21.03.2015 17:28

Ово је узас ста се десава, ти родитељи су дзабе проводили вријеме са тим дивљацима,Треба њих добро казнити коју добру годину затвора па нек тамо спроводе своју силу ако могу!

ОДГОВОРИТЕ