Braća bokserima tukla vozača autobusa

Maloljetni M. G. (17) i njegov brat Marko G. (30) iz Donjeg Polja kod Donjih Žabara bokserima su pretukli vozača autobusa "Viena turs" Zorana Tomića u mjestu Čović Polje.Tomić je u četvrtak, 19. marta, vozio autobus na liniji  Brčko - Donji Žabar.

Bosna i Hercegovina 21.03.2015 | 12:08
Braća bokserima tukla vozača autobusa

U mjestu Donje polje u autobus je ušao maloljetni M. G. koji kod sebe nije imao mjesečnu kartu a dnevnu nije želio da kupi. Tu je počela svađa sa vozačem Tomićem. Incident je kulminirao u Čović Polju, kada je maloljetnikov brat Marko G. prepriječio svojim "golfom" put a potom i udario u autobus kako bi ga zaustavio.

- Rekao sam M. G. da ne može bez mjesečne karte da se vozi, a  on je počeo svađu i gurao me. Odgurnuo sam ga od sebe, a on je otišao i sjeo. Mislio sam da se smirio pa sam nastavio vožnju, ali ubrzo sam čuo kako telefonira bratu i govori mu "ubi me ovaj" dođi - ispričao je Tomić i dodao da je tad odmah pozvao policiju i rekao da ima problema.Prema njegovim riječima ubrzo poslije poziva ispred sebe je  vidio "golf" koji mi je prepriječio put.

- Znao sam da je to brat maloljetnika i pokušao sam da ga izbjegnem da ne pravim sukob. Autobusom sam čak sišao s puta, ali on se "golfom" zaletio u autobus i morao sam stati. Tada me je maloljetnik napao i tražio da otvorim vrata. Nekako sam ga savladao, ali je njegov brat ušao kroz prozor i udario me sleđa.

Oborili su me i tukli nogama, rukama i bokserima sve dok nisam počeo da krvarim. Sve su to nijemo posmatrali putnici od kojih su doduše većina bila djeca. Niko mi nije pomogao - kazao je Tomić i dodao da su oni tad pobjegli, a ubrzo je došla policija.Dodao je da je i ranije s maloljetnikom imao sukoba i da je on dijete problematičnog ponašanja.

Iz CJB Doboj su, ne otkrivajući identitet maloljetnika potvrdili da su on i njegov brat napali vozača autobusa  19. marta oko 5.45 časova.- Policija je izašla na mjesto događaja i utvrdila da se sedamnaestogodišnjak prvo posvađao s vozačem jer nije želio da plati kartu.

On je u sukob uključio i  brata  M. G. koji je na njegov telefonski poziv  vozeći "golf" prepriječio put i udario u autobus te ušao unutra i napao vozača. Prilikom udara "golfa" u autobus nije niko povrijeđen - rekli su u policiji.Istakli su da je o ovom obaviješteno Okružno tužilaštvo u Doboju koje je cijeli slučaj okarakterisalo kao nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.

Vozač autobusa Zoran Tomić je otac četvoro maloljetne djece. Već neko vrijeme redovno vozi autobus na liniji Brčko -Donji Žabar.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Boki

21.03.2015 11:25

A zar on nije namjernim udarom i presijecanjem puta ugrozio zivote vozaca i putnika u autobusu.Vozacku mu treba uzeti za cijeli zivot i par godinarobije pa mu nece pasti napamet vise nikad.

ODGOVORITE
Name

kimi

21.03.2015 11:28

Doslo vrijeme da ne ides vani bez gevere... klinci su danas bezobrazni...Zao mi covjeka...

ODGOVORITE
Name

popaj

21.03.2015 16:41

Hitno izmeniti zakon o krivoucnom postupku i krivicni zakon

ODGOVORITE
Name

zenica

21.03.2015 16:49

Dodjite bračo u Zenicu i mi imamo autobuse i vozače da vidimo kako provodite silu.

ODGOVORITE
Name

malamasa

21.03.2015 17:28

Ovo je uzas sta se desava, ti roditelji su dzabe provodili vrijeme sa tim divljacima,Treba njih dobro kazniti koju dobru godinu zatvora pa nek tamo sprovode svoju silu ako mogu!

ODGOVORITE