Ко је наручио Ђинђићево убиство?

Милош Симовић, бивши припадник ''земунског клана'' тврди да зна ко је наручио убиство Зорана Ђинђића и да је тај податак доставио Специјалном тужилаштву за организовани криминал још 2011. године.

Србија 21.03.2015 | 09:39
Ко је наручио Ђинђићево убиство?

Ту информацију је, како каже, неко ставио у фиоку и нико га после тога није контактирао.''У поновљеном поступку за убиство премијера признао сам и до детаља своју улогу у том догађају. Те 2011. године ступио сам у контакт са тужилаштвом за организовани криминал и рекао ко је наручио атентат на премијера'', тврди Симовић.

Симовић је, каже, веровао да ће се тужилаштво заинтересовати за његов исказ како би се расветлила политичка позадина убиства Зорана Ђинђића, али се десило управо супротно, пише ''Информер''.

''Једноставно, није било политичке подршке да се открије ко је налогодавац. Приоритет је био да се подигне оптужница против Луке Бојовића, а не да се открије позадина убиства'', наводи Симовић.

Милош Симовић је све ово открио у завршној речи као један од окривљених за убиство Бранка Јефтовића Јорге и покушај убиства Андрије Драшковића  и Зорана Недовића Шока 2004. године. Тада су страдали његови телохранитељи Дејан Живанчевић и Милутин Јовичић.

Осим Симовића, у овом поступку окривљени су Лука Бојовић, Сретко Калинић и Владимир Милисављавић.Симовић је и у овом поступку признао кривицу, истичући да је Сретко Калинић звани Звер лажно оптужио Луку Бојовића да је са њима учествовао у поменутим кривичним делима.

На другој страни, критиковао је суд у Шпанији јер га сумњичи да је у Мадриду убио и раскомадао бившег члана земунског клана Милана Јуришића Јурета. Он се, наиме, хвалио како је брзо и ефикасно убијао своје жртве, истичући да никада није користио хладно оружје.''Зна се мој рецепт. Ја сам своје жртве убијао за пет секунди'', каже Калинић.

Извор: Србија данас

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бих

21.03.2015 18:41

питајте цецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја знам

21.03.2015 23:14

Сви који знају за последице Видовдана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

22.03.2015 07:06

Ниста се не догадја без разлога.

ОДГОВОРИТЕ