Ko je naručio Đinđićevo ubistvo?

Miloš Simović, bivši pripadnik ''zemunskog klana'' tvrdi da zna ko je naručio ubistvo Zorana Đinđića i da je taj podatak dostavio Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal još 2011. godine.

Srbija 21.03.2015 | 09:39
Ko je naručio Đinđićevo ubistvo?

Tu informaciju je, kako kaže, neko stavio u fioku i niko ga posle toga nije kontaktirao.''U ponovljenom postupku za ubistvo premijera priznao sam i do detalja svoju ulogu u tom događaju. Te 2011. godine stupio sam u kontakt sa tužilaštvom za organizovani kriminal i rekao ko je naručio atentat na premijera'', tvrdi Simović.

Simović je, kaže, verovao da će se tužilaštvo zainteresovati za njegov iskaz kako bi se rasvetlila politička pozadina ubistva Zorana Đinđića, ali se desilo upravo suprotno, piše ''Informer''.

''Jednostavno, nije bilo političke podrške da se otkrije ko je nalogodavac. Prioritet je bio da se podigne optužnica protiv Luke Bojovića, a ne da se otkrije pozadina ubistva'', navodi Simović.

Miloš Simović je sve ovo otkrio u završnoj reči kao jedan od okrivljenih za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i pokušaj ubistva Andrije Draškovića  i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine. Tada su stradali njegovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Osim Simovića, u ovom postupku okrivljeni su Luka Bojović, Sretko Kalinić i Vladimir Milisavljavić.Simović je i u ovom postupku priznao krivicu, ističući da je Sretko Kalinić zvani Zver lažno optužio Luku Bojovića da je sa njima učestvovao u pomenutim krivičnim delima.

Na drugoj strani, kritikovao je sud u Španiji jer ga sumnjiči da je u Madridu ubio i raskomadao bivšeg člana zemunskog klana Milana Jurišića Jureta. On se, naime, hvalio kako je brzo i efikasno ubijao svoje žrtve, ističući da nikada nije koristio hladno oružje.''Zna se moj recept. Ja sam svoje žrtve ubijao za pet sekundi'', kaže Kalinić.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bih

21.03.2015 18:41

pitajte cecu

ODGOVORITE
Name

ja znam

21.03.2015 23:14

Svi koji znaju za posledice Vidovdana

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

22.03.2015 07:06

Nista se ne dogadja bez razloga.

ODGOVORITE