Отмичарки одузимају дијете

Чаршија у Версу и Ремулену предност даје верзији да је Маша отета да би се напакостило Акселу, мада житељи не желе званично да се изјашњавају,све док суд не заврши посао.

Србија 21.03.2015 | 09:08
Отмичарки одузимају дијете

Отмица мале Маше Пренковић главна је тема ових дана у живописним варошицама Верс Пон ди Гар и Ремулен на југу Француске, у којима живе родитељи њене "двојнице", иако многи од житеља ових мјеста до јуче нису ни знали где се налази Београд.

О детаљима киднаповања, о којима сазнају из медија, прича се у баровима, пекари, пошти, општини, пишу Вечерње новости.Сви се чуде, али приступ је другачији. Док у Версу немају шта лепо да кажу за Браншијеве, у Ремулену истичу да је Аксел М., бивши супруг отмичарке Емелин Кристел Еје (26), дугогодишња жртва њене породице.

- Много је пропатио посљедње две године - каже један његов колега у супермаркету у ком заједно раде.Званично, овде изјаве нису хтели да дају, да не би ометали истрагу.

Аксел М. је рођен 1988. и годину дана је старији од своје бивше супруге. Од Емелин се разишао послије три године заједничког живота, прије него што се беба родила. Његова мајка Елијан, која ради у пошти у оближњем мјесту, истиче да своју унуку до сада уопште није ни видјела.

- Мајка Емелин Еје, Алексија, све је чинила да се пар раздвоји и да јој се ћерка врати. Дијете је рођено на прољеће 2013. године, а да мој син то уопште није знао - изјавила је Елијан овдашњим медијима.Браншијеви су крили од Аксела где живе. Пут од Верс Пон ди Гара ка Ниму, међутим, води баш кроз Ремулен, тако да је до сусрета кад-тад морало да дође.

- Мој син их је једном срео у Ремулену. Схватио је да Емелин и даље живи у Верс Пон ди Гару, код Алексије и Себастијана, а не у Праду, како су му рекли. Тог дана мало је недостајало па да крене по злу - рекла је Акселова мајка.Отмичаре је, истиче, препознала на основу фотографија у штампи и, како каже, истог тренутка руке су јој задрхтале.

Она и њен син су се, у првом тренутку, забринули за њихово дијете, односно унуку. Послије су сазнали да је на сигурном.Чаршија у Версу и Ремулену предност даје верзији да је Маша отета да би се напакостило Акселу, мада житељи не желе званично да се изјашњавају, све док суд не заврши посао.

ДНК анализа за утврђивање очинства, требало је, према ономе што се прича на улицама Верса, да се обави сљедеће недјеље.Како сада ствари стоје, сматрају овде, они који су хтјели да Аксела на превару оставе без очинства, остаће кратких рукава, а по логици, после свега што се дешавало, старатељство над двогодишњом ћерком, вјероватно би требало да припадне оцу.

- Све и да је хтела да превари оца лажним ДНК налазима, како је мислила да докаже да је она мајка, када се на анализи упоређују налази оба родитеља?! - чуди се један од наших саговорника.Послије улијетања колима у капију комшије, једном приликом, бјежећи од полиције, Себастијан Мишел Бранши, Емелин очух, затворио се, према свједочењу сусједа, у своју кућу и није хтио да отвори врата чак ни чуварима реда.

- Био је у аутомобилу свог пријатеља. Штету од осигурања од септембра прошле године још не могу да наплатим, иако сви знају да је он то урадио - истиче његов први комшија.

Извор: Курир, Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Раде агресор

21.03.2015 08:31

Најстрожија затворска казна за извршиоце.За нанесену душевну бол малој Маши и њеној породици 5 милиона еура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

21.03.2015 10:04

Отмице,убиства,силовања,нарко дилере треба драстично кажњавати,да нам се не деси Дивљи Запад.Што пре то боље,за наше потомке.

ОДГОВОРИТЕ