Otmičarki oduzimaju dijete

Čaršija u Versu i Remulenu prednost daje verziji da je Maša oteta da bi se napakostilo Akselu, mada žitelji ne žele zvanično da se izjašnjavaju,sve dok sud ne završi posao.

Srbija 21.03.2015 | 09:08
Otmičarki oduzimaju dijete

Otmica male Maše Prenković glavna je tema ovih dana u živopisnim varošicama Vers Pon di Gar i Remulen na jugu Francuske, u kojima žive roditelji njene "dvojnice", iako mnogi od žitelja ovih mjesta do juče nisu ni znali gde se nalazi Beograd.

O detaljima kidnapovanja, o kojima saznaju iz medija, priča se u barovima, pekari, pošti, opštini, pišu Večernje novosti.Svi se čude, ali pristup je drugačiji. Dok u Versu nemaju šta lepo da kažu za Branšijeve, u Remulenu ističu da je Aksel M., bivši suprug otmičarke Emelin Kristel Eje (26), dugogodišnja žrtva njene porodice.

- Mnogo je propatio posljednje dve godine - kaže jedan njegov kolega u supermarketu u kom zajedno rade.Zvanično, ovde izjave nisu hteli da daju, da ne bi ometali istragu.

Aksel M. je rođen 1988. i godinu dana je stariji od svoje bivše supruge. Od Emelin se razišao poslije tri godine zajedničkog života, prije nego što se beba rodila. Njegova majka Elijan, koja radi u pošti u obližnjem mjestu, ističe da svoju unuku do sada uopšte nije ni vidjela.

- Majka Emelin Eje, Aleksija, sve je činila da se par razdvoji i da joj se ćerka vrati. Dijete je rođeno na proljeće 2013. godine, a da moj sin to uopšte nije znao - izjavila je Elijan ovdašnjim medijima.Branšijevi su krili od Aksela gde žive. Put od Vers Pon di Gara ka Nimu, međutim, vodi baš kroz Remulen, tako da je do susreta kad-tad moralo da dođe.

- Moj sin ih je jednom sreo u Remulenu. Shvatio je da Emelin i dalje živi u Vers Pon di Garu, kod Aleksije i Sebastijana, a ne u Pradu, kako su mu rekli. Tog dana malo je nedostajalo pa da krene po zlu - rekla je Akselova majka.Otmičare je, ističe, prepoznala na osnovu fotografija u štampi i, kako kaže, istog trenutka ruke su joj zadrhtale.

Ona i njen sin su se, u prvom trenutku, zabrinuli za njihovo dijete, odnosno unuku. Poslije su saznali da je na sigurnom.Čaršija u Versu i Remulenu prednost daje verziji da je Maša oteta da bi se napakostilo Akselu, mada žitelji ne žele zvanično da se izjašnjavaju, sve dok sud ne završi posao.

DNK analiza za utvrđivanje očinstva, trebalo je, prema onome što se priča na ulicama Versa, da se obavi sljedeće nedjelje.Kako sada stvari stoje, smatraju ovde, oni koji su htjeli da Aksela na prevaru ostave bez očinstva, ostaće kratkih rukava, a po logici, posle svega što se dešavalo, starateljstvo nad dvogodišnjom ćerkom, vjerovatno bi trebalo da pripadne ocu.

- Sve i da je htela da prevari oca lažnim DNK nalazima, kako je mislila da dokaže da je ona majka, kada se na analizi upoređuju nalazi oba roditelja?! - čudi se jedan od naših sagovornika.Poslije ulijetanja kolima u kapiju komšije, jednom prilikom, bježeći od policije, Sebastijan Mišel Branši, Emelin očuh, zatvorio se, prema svjedočenju susjeda, u svoju kuću i nije htio da otvori vrata čak ni čuvarima reda.

- Bio je u automobilu svog prijatelja. Štetu od osiguranja od septembra prošle godine još ne mogu da naplatim, iako svi znaju da je on to uradio - ističe njegov prvi komšija.

Izvor: Kurir, Večernje novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rade agresor

21.03.2015 08:31

Najstrožija zatvorska kazna za izvršioce.Za nanesenu duševnu bol maloj Maši i njenoj porodici 5 miliona eura.

ODGOVORITE
Name

007

21.03.2015 10:04

Otmice,ubistva,silovanja,narko dilere treba drastično kažnjavati,da nam se ne desi Divlji Zapad.Što pre to bolje,za naše potomke.

ODGOVORITE