Штедише "Бобар банке" дошле на руб очаја

Депоненти и повјериоци Бобар банке која је у ликвидацији још увијек не знају шта ће бити са њиховим депонованим средствима и другим потраживањима. Прије састанка са ликвидационим управником банке, Милетом Максимовићем, данас су у редовима чекали на затворене коверте у којима је требало бити обавјештење о судбини њихових потраживања.

Република Српска 20.03.2015 | 22:45
Штедише "Бобар банке" дошле на руб очаја

Међутим, садржајем писама која су им уручена обавјештени су углавном о одлагању исплате. Признато је 229 милиона потраживања а оспорено укупно 58 милиона потраживања.

Коверте су уручене за 142 правна лица и 312 физичких лица. Након отварања коверти људима није лакнуло. Углавном су изгледали као осуђеници чија је кобна пресуда само одложена.

Прокопије Бајић прича како је продао имање и уложио новац у банку. “Ничему се не надам, надам се да добијем нешто и купим канту бензина да се полијем и платим новинарима да сваке године оставе поруку народу да не ставља више у банку паре. Нек` држи у сламарицама нек` једу миши. “

Очајан је и Ибрахим Вејсиловић, подстанар који живи од 300 КМ пензије. Новац од продате старе куће, штедећи за нову, за коју је већ дао 10 000 евра капаре, орочио је у “Бобар” банци. “Све ће пропасти... И капара и новац и стан. Већ сам два пута имао прединфаркт. Мојих 50 година рада је на нули”, прича Вејсиловић, наглашавајући како ће се у Стразбуру ако треба борити за своја права.

Бијељинском предузећу “Дуван” призната су потраживања у износу од 461 000 КМ. Исплата новца је неизвјесна. Директор “Дувана” Светозар Михајловић каже да “криминал који се десио има продужено дејство у процесу ликвидације”.

Кад је покренута ликвидација “Бобар” банке било је најављено да ће у року од 2 мјесеца бити исплаћена потраживања. Ликвидациони управник “Бобар” банке Миле Максимовић данас је рекао да још увијек новца за исплату нема те да немају процјену да ли ће банка завршити у ликвидацији или стечају.

Један од разочараних повјерилаца је и Предраг Вуковић који прича како има двије незбринуте кћерке и како се надао да ће штедњом моћи основно да им приушти. “Рекао сам ја њему, само је ли он Миле, не може ваљати. Миле Додик, Миле Радишић, Миле Максимовић. Да је и мени име Миле волио бих већ што ми је Предраг име.”

Миле Максимовић, ликвидациони управник “Бобар” банке рекао истакао је план да у овој години буду измирена потраживања Агенције за осигурање депозита у износу око 86 милиона КМ, након чега ће бити размотрено преосталих 160 милиона замрзнутих депозита.

Он процјењује да ће процес ликвидације “Бобар” банке потрајати наредних неколико година с обзиром да се очекује да ће велики број предмета завршити на судовима.

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

нико

20.03.2015 13:33

Све је то Миле потросио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

20.03.2015 13:42

Јавите се Милораду Додику, он че вам вратити ваш уложени новац у БОБАР СНСД БАНКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

21.03.2015 08:16

Сва потраживања се комотно могу наплатити из имовине директорице службе за банкарство-зато што није радила свој посао- СНСД чланова парламента као и њихови коалициони партнери у власти-зато што су они аминовали овај криминал- Баје не првог човјека СНСД-а већ власника 1/1 СНСД-а и креатора свих коруптивних радњи у РС-у.

Name

бијељина

20.03.2015 13:47

Прво треба да одговарају директори банке и филијала за све сто се десавало протеклих година. Својим прикривањем и сауцесниством у овом злоцину, довели су у безизлазну ситуацију многе фирме, физицка лица,стедисе итд. Па нека они онда распродају своју имовину а није мала па нека намире стедисама. Много је малих фирми пропало због таквог односа. Они су се забавили око милионских кредита а све оне фирме које су се бориле да врацају кредите, пустили су низ воду. То је трајало у протекле двије године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор БЛ

20.03.2015 14:52

Кад цујем да цовјек којем је све покрадено казе да це себе да запали а при том зна ко га је преварио и гдје су му паре није ми јасна та реакција ! Па ста мисли да це се на то неко смиловати и одреаговати ?! Да је он дузан без милости би га избацили из куце. Овај народ нема праву опозицију која це га повести да предје из феудалног у капиталистицко друство а то мозе само револуциом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стедиса

20.03.2015 15:02

Па сто лопови прво не намире стедисе који су улозили готов новац па онда агенцију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

избори

20.03.2015 15:05

Не могу да схватим да неко трази паре у пропалој банци,кад су били избори у кампању су се улозиле те паре,дјелили су ко је год гласао за њих,моје дјете је добило 50КМ а ја 100КМ и ста је банка урадила, БАНКРОТИРАЛА, зовите главног!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ

20.03.2015 15:33

ДОБРО КАЗЕС ЗВАЦУ ТЕ ЗА СВЈЕДОКА КАД ИХ БУДЕМ ТУЗИО !!

Name

харакиро

20.03.2015 16:56

Меније пропало 100 х € ал дајем јос 100 х € тко скине Капонеа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

20.03.2015 20:16

Ста сте се скупили ту сви трком у Добој мијењат начелника а паре вам не требају паре су код Доде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

21.03.2015 13:20

Пропала банка пропао новац, уз изузетке одабраних и пробраних. Као и све друго што је овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пара нема за све..

21.03.2015 13:23

О томе ћу мислити прекосутра. Данас рушимо Џаферовића, сутра градоначелника Добоја, нека све иде по реду, мало друмом мало шумом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубица

26.05.2016 19:38

Види Вејсиловић Ибрахима како цвили када њега преваре, а тријумфује када он неког превари као што је мене преварио. Жао ми је осалих штедиша и желим им да дођу до свог новца.Вејсиловићима (мислим на комплетну обитељ) поручујем - добро се добрим враћа као и оно друго, срам и стид да вас буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магдалена

10.06.2016 20:28

Порука само за штедишу Вејсиловић Ибрахима - ОТЕТО ПРОКЛЕТО, КАКО ДОШЛО ТАКО И ОТИШЛО. ХА,ХААА,ХАХА!

ОДГОВОРИТЕ