ЛШ: Барсу чека пакао, мадридско ''помрачење''!!!

Завршен је жреб за четврфинале Лиге шампиона.

Фудбал 20.03.2015 | 13:00
ЛШ: Барсу чека пакао, мадридско ''помрачење''!!!

Данас је било прво помрачење Сунца од 1999. године.

У фудбалском смислу, после жреба за четвртфинале Лиге шампиона одржаног у Ниону, некима се смрачило, неке је обасјало Сунце.

У борбама за полуфинале 60. издања Купа, односно Лиге шампиона, на путу ка берлинском финалу заказаном на "Олимпијаштадиону" 9. јуна, гледаћемо репризу прошлогодишњег финала између мадридских ривала, Атлетика и Реала.

На "Ла Лужу", Атлетико је водио до 90. минута, примио гол и онда био прегажен у продужецима резултатом 4:1, али...

Од тада, до данас, екипа Дијега Симеонеа одиграла је шест званичних мечева против тима Карла Анћелотија и није изгубила ниједан! Атлетико је Реалу узео Суперкуп, све бодове у Примери и избацио га из Купа краља, а сада има прилику и да се реваншира баш пуном мером.

У исто време, други пут у три сезоне, у четвртфиналу састаће се Пари Сен Жермен и Барселона, који су играли и у првој фази Лиге шампиона, јесенас, када је свако добио утакмицу на свом стадиону. Пре две године, у 180 минута није било победника, одиграна су два ремија, а даље је отишла Барса захваљујући голу више у гостима.

Општи утисак био је да Парижани тада нису били надиграни, а може се признати да су оба тима подигла ниво игре, и индивидуални квалитет, у односу на мечеве из 2013. године.

Кога је Сунце обасјало, а кога баш замрачила сенка Месеца?

Бајерн ће бити презадовољан тиме што игра с Портом, тим пре што је реванш у Минхену, где је у претходној фази Шахтјор дошао са 0:0 из прве утакмице, а отишао кући са седам голова у мрежи.

И у Јувентусу ће бити задовољни жребом, јер су добили Монако, али... Зар није и Арсен Венгер био задовољан што је извукао "кнежеве" у осмини финала, па је прошао како је прошао?

Овог пута, за разлику од жреба за осмину финала, није било повлашћених тимова, није било никаквих ограничења, па се и догодило да имамо свешпански меч, као што су могли да се састану и Монако - Пари Сен Жермен или Челси - Арсенал, пардон!

Они су испали...

У Ниону, у европској "Кући фудбала", на гомили се нашло чак 23 титуле првака Европе, десет Реалових, пет Бајернових, четири Барсине, две Јувентусове и две Портове, а од учесника четвртфинала само Пари Сен Жермен није играо финале Купа или Лиге шампиона.

Атлетико има два финала и два пораза, Монако један, баш од Порта.

Финале 60. издања КЕШ, тј. ЛШ, биће одиграно 6. јуна у Берлину, на "Олимпијаштадиону". До тада, четвртфинала биће одиграна 14. и 15. односно 21. и 22. априла, а полуфинала 5. и 6. односно 12. и 13. маја. Након жреба овог петка у подне неће бити познати и парови полуфинала, већ ће куглице бити извлачене из шерпи и 24. априла, када буду одиграна последња два четвртфинала.

- Овог пута (не)срећу тимовима делиће бивши ас Борусије, Карл-Хајнц Ридле, који је у финалу Лиге шампиона, 1997. у Минхену, дао два гола Јувентусу у победи Дортмунда од 3:1, али је ове године гледао како "бјанконери" доминирају против "милионера" и избацују их победама од 2:1 и 0:3.

- Прва екипа која буде извучена, биће домаћин у првој утакмици, друга аутоматски гост.

- Почињемо!

- Пари Сен Жермен - Барселона! Опет? Биће густо!

- Атлетико Мадрид - Реал Мадрид! Опа! Реприза и 7. и 8. званични меч два клуба ове сезоне. Баш их "хоће". Реал нема победу у овој сезони...

- Порто - Бајерн Минхен. Гвардиола ће прихватити ово...

- Јувентус - Монако! Требало би да буде зицер за Италијане, али био је и за Арсенал... Зар, не?

- Генерално, одличан жреб за Енглезе данас у Ниону! Хахахахаха!!!

УЧЕСНИЦИ ЧЕТВРТФИНАЛА:

Атлетико Мадрид (Шпанија)

Барселона (Шпанија)

Бајерн Минхен (Немачка)

Јувентус (Италија)

Монако (Француска)

Пари Сен Жермен (Француска)

Порто (Португалија)

Реал Мадрид (Шпанија)

Коментари / 0

Оставите коментар