LŠ: Barsu čeka pakao, madridsko ''pomračenje''!!!

Završen je žreb za četvrfinale Lige šampiona.

Fudbal 20.03.2015 | 13:00
LŠ: Barsu čeka pakao, madridsko ''pomračenje''!!!

Danas je bilo prvo pomračenje Sunca od 1999. godine.

U fudbalskom smislu, posle žreba za četvrtfinale Lige šampiona održanog u Nionu, nekima se smračilo, neke je obasjalo Sunce.

U borbama za polufinale 60. izdanja Kupa, odnosno Lige šampiona, na putu ka berlinskom finalu zakazanom na "Olimpijaštadionu" 9. juna, gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg finala između madridskih rivala, Atletika i Reala.

Na "La Lužu", Atletiko je vodio do 90. minuta, primio gol i onda bio pregažen u produžecima rezultatom 4:1, ali...

Od tada, do danas, ekipa Dijega Simeonea odigrala je šest zvaničnih mečeva protiv tima Karla Anćelotija i nije izgubila nijedan! Atletiko je Realu uzeo Superkup, sve bodove u Primeri i izbacio ga iz Kupa kralja, a sada ima priliku i da se revanšira baš punom merom.

U isto vreme, drugi put u tri sezone, u četvrtfinalu sastaće se Pari Sen Žermen i Barselona, koji su igrali i u prvoj fazi Lige šampiona, jesenas, kada je svako dobio utakmicu na svom stadionu. Pre dve godine, u 180 minuta nije bilo pobednika, odigrana su dva remija, a dalje je otišla Barsa zahvaljujući golu više u gostima.

Opšti utisak bio je da Parižani tada nisu bili nadigrani, a može se priznati da su oba tima podigla nivo igre, i individualni kvalitet, u odnosu na mečeve iz 2013. godine.

Koga je Sunce obasjalo, a koga baš zamračila senka Meseca?

Bajern će biti prezadovoljan time što igra s Portom, tim pre što je revanš u Minhenu, gde je u prethodnoj fazi Šahtjor došao sa 0:0 iz prve utakmice, a otišao kući sa sedam golova u mreži.

I u Juventusu će biti zadovoljni žrebom, jer su dobili Monako, ali... Zar nije i Arsen Venger bio zadovoljan što je izvukao "kneževe" u osmini finala, pa je prošao kako je prošao?

Ovog puta, za razliku od žreba za osminu finala, nije bilo povlašćenih timova, nije bilo nikakvih ograničenja, pa se i dogodilo da imamo svešpanski meč, kao što su mogli da se sastanu i Monako - Pari Sen Žermen ili Čelsi - Arsenal, pardon!

Oni su ispali...

U Nionu, u evropskoj "Kući fudbala", na gomili se našlo čak 23 titule prvaka Evrope, deset Realovih, pet Bajernovih, četiri Barsine, dve Juventusove i dve Portove, a od učesnika četvrtfinala samo Pari Sen Žermen nije igrao finale Kupa ili Lige šampiona.

Atletiko ima dva finala i dva poraza, Monako jedan, baš od Porta.

Finale 60. izdanja KEŠ, tj. LŠ, biće odigrano 6. juna u Berlinu, na "Olimpijaštadionu". Do tada, četvrtfinala biće odigrana 14. i 15. odnosno 21. i 22. aprila, a polufinala 5. i 6. odnosno 12. i 13. maja. Nakon žreba ovog petka u podne neće biti poznati i parovi polufinala, već će kuglice biti izvlačene iz šerpi i 24. aprila, kada budu odigrana poslednja dva četvrtfinala.

- Ovog puta (ne)sreću timovima deliće bivši as Borusije, Karl-Hajnc Ridle, koji je u finalu Lige šampiona, 1997. u Minhenu, dao dva gola Juventusu u pobedi Dortmunda od 3:1, ali je ove godine gledao kako "bjankoneri" dominiraju protiv "milionera" i izbacuju ih pobedama od 2:1 i 0:3.

- Prva ekipa koja bude izvučena, biće domaćin u prvoj utakmici, druga automatski gost.

- Počinjemo!

- Pari Sen Žermen - Barselona! Opet? Biće gusto!

- Atletiko Madrid - Real Madrid! Opa! Repriza i 7. i 8. zvanični meč dva kluba ove sezone. Baš ih "hoće". Real nema pobedu u ovoj sezoni...

- Porto - Bajern Minhen. Gvardiola će prihvatiti ovo...

- Juventus - Monako! Trebalo bi da bude zicer za Italijane, ali bio je i za Arsenal... Zar, ne?

- Generalno, odličan žreb za Engleze danas u Nionu! Hahahahaha!!!

UČESNICI ČETVRTFINALA:

Atletiko Madrid (Španija)

Barselona (Španija)

Bajern Minhen (Nemačka)

Juventus (Italija)

Monako (Francuska)

Pari Sen Žermen (Francuska)

Porto (Portugalija)

Real Madrid (Španija)

Komentari / 0

Ostavite komentar