ЈЈ: То је то! Овдје ја припадам!

Српска тенисерка Јелена Јанковић рекла је да је пресрећна због резултата у Индијан Велсу, посебно јер није знала како ће играти због повреде која је мучи.

Тенис 20.03.2015 | 18:40
ЈЈ: То је то! Овдје ја припадам!

Јанковићева се у четвртак пласирала у полуфинале турнира у Калифорнији, пошто јој је Украјинка Лесија Цуренко предала меч у другом сету.

Цуренко је због повреде предала меч при вођству Јанковићеве са 6:1, 4:1, а српска тенисерка ће се у полуфиналу састати са Немицом Забином Лисицки, која је са 6:4, 6:7, 7:6, била боља од Флавије Пенете из Италије.

„Никад није лепо добити меч на такав начин. Лесија је имала сјајан турнир до сада и победила је велики број сјајних играчица. У другом сету је почела да ћопа, видело се да има проблема. Тада сам ја мало изгубила свој фокус, јер сам гледала шта она ради. Било је кључно за мене да добијем гем при резултату 2:1, ко зна шта би било на 2:2“, нагласила је Јанковићева.

Турнир у Индијан Велсу је посебан за Јанковићеву. Први пут у каријери на њему је играла у главном жребу, као 16-годишњакиња, тамо је освојила своју највећу титулу 2010. године, а сада практично оживљава своју каријеру.

„Искрено, када сам дошла овде, сумњала сам да ли ћу моћи да играм добро, јер нисам имала много времена да се припремим, нисам знала да ли ће ми нога бити у реду. Имала сам проблем са мишићем, а код такве повреде, не можете ништа да урадите, сем да успорите. Само неколико дана сам лагано тренирала и потом изашла на терен. Али, оног тренутка када сам се нашла на терену, била сам толико узбуђена. Није ми стало како играм или да ли могу да се крећем и не, само сам узбуђена. Мука ми је више од тога што сам била поред терена, код физиотерапеута, у својој соби, што нисам могла да будем активна и радим оно што највише волим, а то је да играм тенис. Узбуђена сам што играм добро и такмичим се опет. То је оно што волим, ту припадам“, истакла је Јанковићева.

Дуел Јанковићеве и Лисицки игра се од 3 часа после поноћи, а у другом полуфиналу састају се Американка Серена Вилијамс и Симона Халеп из Румуније.

Коментари / 0

Оставите коментар