JJ: To je to! Ovdje ja pripadam!

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je da je presrećna zbog rezultata u Indijan Velsu, posebno jer nije znala kako će igrati zbog povrede koja je muči.

Tenis 20.03.2015 | 18:40
JJ: To je to! Ovdje ja pripadam!

Jankovićeva se u četvrtak plasirala u polufinale turnira u Kaliforniji, pošto joj je Ukrajinka Lesija Curenko predala meč u drugom setu.

Curenko je zbog povrede predala meč pri vođstvu Jankovićeve sa 6:1, 4:1, a srpska teniserka će se u polufinalu sastati sa Nemicom Zabinom Lisicki, koja je sa 6:4, 6:7, 7:6, bila bolja od Flavije Penete iz Italije.

„Nikad nije lepo dobiti meč na takav način. Lesija je imala sjajan turnir do sada i pobedila je veliki broj sjajnih igračica. U drugom setu je počela da ćopa, videlo se da ima problema. Tada sam ja malo izgubila svoj fokus, jer sam gledala šta ona radi. Bilo je ključno za mene da dobijem gem pri rezultatu 2:1, ko zna šta bi bilo na 2:2“, naglasila je Jankovićeva.

Turnir u Indijan Velsu je poseban za Jankovićevu. Prvi put u karijeri na njemu je igrala u glavnom žrebu, kao 16-godišnjakinja, tamo je osvojila svoju najveću titulu 2010. godine, a sada praktično oživljava svoju karijeru.

„Iskreno, kada sam došla ovde, sumnjala sam da li ću moći da igram dobro, jer nisam imala mnogo vremena da se pripremim, nisam znala da li će mi noga biti u redu. Imala sam problem sa mišićem, a kod takve povrede, ne možete ništa da uradite, sem da usporite. Samo nekoliko dana sam lagano trenirala i potom izašla na teren. Ali, onog trenutka kada sam se našla na terenu, bila sam toliko uzbuđena. Nije mi stalo kako igram ili da li mogu da se krećem i ne, samo sam uzbuđena. Muka mi je više od toga što sam bila pored terena, kod fizioterapeuta, u svojoj sobi, što nisam mogla da budem aktivna i radim ono što najviše volim, a to je da igram tenis. Uzbuđena sam što igram dobro i takmičim se opet. To je ono što volim, tu pripadam“, istakla je Jankovićeva.

Duel Jankovićeve i Lisicki igra se od 3 časa posle ponoći, a u drugom polufinalu sastaju se Amerikanka Serena Vilijams i Simona Halep iz Rumunije.

Komentari / 0

Ostavite komentar