Београд - идеално мјесто за милионере

Консултантска кућа Најт Франк (Книгхт Франк) ставила је Београд на списак потенцијалних градова светле будућности који би могли да постану идеално место за милионере.

Србија 20.03.2015 | 09:09
Београд - идеално мјесто за милионере

У "Извештају о богатству 2015", како се зове истраживање ове консултантске куће, градови који би могли бити рај за милионере, поред Београда су и Панама Сити, Адис Абеба и Јангон.

У овом истраживању се наводи да је од 2007. до 2014. године број милионера у Београду порастао за 12 одсто, а да се до 2024. године у том смислу очекује скок од 72 процента. Констатовано је да у Београду још увек не живе милијардери.

Наводи се и да је Београд преузео улогу финансијског и пословног центра југоисточне Европе, као и да све више привлачи стране директне инвестиције највише због пореских подстицаја, субвенција, при чему су као примери великих компанија које су инвестирале у Србију наведени Фиат и Сименс.

Панама Сити, главни град Панаме, је на овај списак стављен јер су, како је наведено, од 2007. године њени богаташи удвостручили свој капитал.

За Адис Абебу, главни град Етиопије, надевено је да је скоро удвостручила број богаташа од 2007. године, као и да се очекује да ће се тај број удвостручити до 2024. године.

Јангон, највећи град Мјанмара, како је наведено, убира плодове од демократских реформи и постепеног отварања економије ове земље. Број супербогатих у наредних десет година у Мјанмару биће двапут већи него сада.

Извор: Мондо.РС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сваста

20.03.2015 09:45

Видјели ви да је Радисиц отисао у Београд,па сад као мјесто за милионере...хахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

20.03.2015 11:40

Наравно да јест .. Запосле куцну помоцницу за само 200 еура мјесцне плате :(

ОДГОВОРИТЕ