Beograd - idealno mjesto za milionere

Konsultantska kuća Najt Frank (Knight Frank) stavila je Beograd na spisak potencijalnih gradova svetle budućnosti koji bi mogli da postanu idealno mesto za milionere.

Srbija 20.03.2015 | 09:09
Beograd - idealno mjesto za milionere

U "Izveštaju o bogatstvu 2015", kako se zove istraživanje ove konsultantske kuće, gradovi koji bi mogli biti raj za milionere, pored Beograda su i Panama Siti, Adis Abeba i Jangon.

U ovom istraživanju se navodi da je od 2007. do 2014. godine broj milionera u Beogradu porastao za 12 odsto, a da se do 2024. godine u tom smislu očekuje skok od 72 procenta. Konstatovano je da u Beogradu još uvek ne žive milijarderi.

Navodi se i da je Beograd preuzeo ulogu finansijskog i poslovnog centra jugoistočne Evrope, kao i da sve više privlači strane direktne investicije najviše zbog poreskih podsticaja, subvencija, pri čemu su kao primeri velikih kompanija koje su investirale u Srbiju navedeni Fiat i Simens.

Panama Siti, glavni grad Paname, je na ovaj spisak stavljen jer su, kako je navedeno, od 2007. godine njeni bogataši udvostručili svoj kapital.

Za Adis Abebu, glavni grad Etiopije, nadeveno je da je skoro udvostručila broj bogataša od 2007. godine, kao i da se očekuje da će se taj broj udvostručiti do 2024. godine.

Jangon, najveći grad Mjanmara, kako je navedeno, ubira plodove od demokratskih reformi i postepenog otvaranja ekonomije ove zemlje. Broj superbogatih u narednih deset godina u Mjanmaru biće dvaput veći nego sada.

Izvor: Mondo.RS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Svasta

20.03.2015 09:45

Vidjeli vi da je Radisic otisao u Beograd,pa sad kao mjesto za milionere...hahah

ODGOVORITE
Name

Francuz

20.03.2015 11:40

Naravno da jest .. Zaposle kucnu pomocnicu za samo 200 eura mjescne plate :(

ODGOVORITE