Ево како да промјените боју косе

Промена боје косе може да буде у смеру ка светиијем или тамнијем, или можете променити тон- односно одсјај косе. Промена тона је најмања промена и овако дискретна боје се најучешће ради због неутралисања нежељених одсјаја (нпр. ако хоћете да будете мање црвени, жути или сиви).

Мода и љепота 19.03.2015 | 19:17
Ево како да промјените боју косе

Промена ка светлијем подразумева употребу посветљивача и не може се квалитетно урадити са бојама за косу. Овај правац промене је због тога и веома ризичан за косу јер се употребљава посветљивача никако не препоручује у кућној радиности.

Потамнијвање косе треба да се ради опрезно због нежељених одсјаја који се појављују готово као по поравилу, па су због тога зелени, окер и маслинасти тонови уобичајена појава код аматерског потамњивања косе. Код потамњивања косе треба одабрати што блажу (мање агресивну) боју јер само увођење пигмената у влас при потамњивању не захтева велики напор.

Праменови на коси су веома згодни за посветљивање косе јер разбијају тамноћу косе, а да се при том не третира цела коса са посветљивачима, али нису тако добри за потамњивање јер код праменова крајњи ефекат доста зависи од подлоге па ако нисте задивољини постојећом бојом вероватно нећете бити задовољни ни праменовима.

Када решите да промените боју косе, требало би да се бар посаветујете са неким ко се професионално бави фарбањем косе и да никако не мењате боју косе сами јер је то само на изглед једноставан посао. Или се определите да посетите фризерски салон или одустаните од промене ако вам се учини да вам је ова операција код фризера превише скупа или превише захтевна. Веће су шансе да будете незадовољни него задовољни ако се сами упустите у промену боје.

Извор: Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар