Evo kako da promjenite boju kose

Promena boje kose može da bude u smeru ka svetiijem ili tamnijem, ili možete promeniti ton- odnosno odsjaj kose. Promena tona je najmanja promena i ovako diskretna boje se najučešće radi zbog neutralisanja neželjenih odsjaja (npr. ako hoćete da budete manje crveni, žuti ili sivi).

Moda i ljepota 19.03.2015 | 19:17
Evo kako da promjenite boju kose

Promena ka svetlijem podrazumeva upotrebu posvetljivača i ne može se kvalitetno uraditi sa bojama za kosu. Ovaj pravac promene je zbog toga i veoma rizičan za kosu jer se upotrebljava posvetljivača nikako ne preporučuje u kućnoj radinosti.

Potamnijvanje kose treba da se radi oprezno zbog neželjenih odsjaja koji se pojavljuju gotovo kao po poravilu, pa su zbog toga zeleni, oker i maslinasti tonovi uobičajena pojava kod amaterskog potamnjivanja kose. Kod potamnjivanja kose treba odabrati što blažu (manje agresivnu) boju jer samo uvođenje pigmenata u vlas pri potamnjivanju ne zahteva veliki napor.

Pramenovi na kosi su veoma zgodni za posvetljivanje kose jer razbijaju tamnoću kose, a da se pri tom ne tretira cela kosa sa posvetljivačima, ali nisu tako dobri za potamnjivanje jer kod pramenova krajnji efekat dosta zavisi od podloge pa ako niste zadivoljini postojećom bojom verovatno nećete biti zadovoljni ni pramenovima.

Kada rešite da promenite boju kose, trebalo bi da se bar posavetujete sa nekim ko se profesionalno bavi farbanjem kose i da nikako ne menjate boju kose sami jer je to samo na izgled jednostavan posao. Ili se opredelite da posetite frizerski salon ili odustanite od promene ako vam se učini da vam je ova operacija kod frizera previše skupa ili previše zahtevna. Veće su šanse da budete nezadovoljni nego zadovoljni ako se sami upustite u promenu boje.

Izvor: Super žena

Komentari / 0

Ostavite komentar