Списак Француза - деби Фекира, Жиру води напад!

Без повређених Погбе и Кабаја, али и пензионисаног Риберија, селектор Галских петлова Дидије Дешан је ипак успео да формира моћан тим.

Фудбал 20.03.2015 | 16:40
Списак Француза - деби Фекира, Жиру води напад!

Француска је саопштила са којим снагама ће јуришати на победе у мечевима против Бразила и Данске. Селектор Дидије Дешан је наставио са подмлађивањем репрезентације, па је тако дебитанстки позив у табор Триколора добио суперталентовани Лионов офанзивац Набил Фекир који игра феноменално ове сезоне у Лиги 1 где је пети стрелац и трећи асистент. Овај 21-годишњи полушпиц је одбио опцију да игра за Алжир одакле води порекло и дочекао је позив Дешана.

Највећи хендикеп за Французе је изостанак најбољег играча Пола Погбе који се повредио синоћ у Дортмунду. Због повреде ће изостати и Јоан Кабај из Пари Сен Жермена. Наравно, нема ни Франка Риберија који је отишао у репрезентативну пензију.

На први поглед јасно је да највећу снагу француског тим представља нападачка линија у којој су Карим Бензема, Антоан Гризман, фантастични Александр Лаказет, затим повратник Оливије Жиру који је из екипе изгурао Жињака из Марсеља, а ту су и поменути Фекир и Валбуена као подршке са крила…

Што се дефанзиваца тиче, позиве су опет добили Лоран Кошчиелни, Мамаду Сако и ветеран Патрис Евра, а шансу да коначно дебитује могао би да добије и Курт Зума који је раније био неколико пута на списку, али није заиграо. Са списка је овога пута избрисан Манчестер Ситијев штопер Елијаким Мангала.

Француска дочекује Бразил 26. марта у Паризу, а три дана касније ће угостити Данску.

Голмани: Иго Лорис (Тотенхем), Стив Манданда (Марсељ), Стефан Руфије (Сент Етјен)

Одбрана: Патрис Евра (Јувентус), Кристоф Жале (Лион), Лоран Косчиелни (Арсенал), Бакари Сања (Манчестер Сити), Мамаду Сако (Ливерпул), Беноа Тремулинас (Севиља), Рафаел Варан (Реал Мадрид), Курт Зума (Челси)

Везни ред: Максим Гоналон (Лион), Жогри Кондогбија (Монако), Блез Матуиди (ПСЖ), Димитри Паје (Марсељ), Морган Шнајдерлин (Саутемптон), Муса Сисоко (Њукасл), Набил Фекир (Лион), Матју Валбуена (Динамо Москва).

Напад: Карим Бензема (Реал Мадрид), Оливије Жиру (Арсенал), Антоан Гризман (Атлетико Мадрид), Александр Лаказет (Лион).

Коментари / 0

Оставите коментар