Spisak Francuza - debi Fekira, Žiru vodi napad!

Bez povređenih Pogbe i Kabaja, ali i penzionisanog Riberija, selektor Galskih petlova Didije Dešan je ipak uspeo da formira moćan tim.

Fudbal 20.03.2015 | 16:40
Spisak Francuza - debi Fekira, Žiru vodi napad!

Francuska je saopštila sa kojim snagama će jurišati na pobede u mečevima protiv Brazila i Danske. Selektor Didije Dešan je nastavio sa podmlađivanjem reprezentacije, pa je tako debitanstki poziv u tabor Trikolora dobio supertalentovani Lionov ofanzivac Nabil Fekir koji igra fenomenalno ove sezone u Ligi 1 gde je peti strelac i treći asistent. Ovaj 21-godišnji polušpic je odbio opciju da igra za Alžir odakle vodi poreklo i dočekao je poziv Dešana.

Najveći hendikep za Francuze je izostanak najboljeg igrača Pola Pogbe koji se povredio sinoć u Dortmundu. Zbog povrede će izostati i Joan Kabaj iz Pari Sen Žermena. Naravno, nema ni Franka Riberija koji je otišao u reprezentativnu penziju.

Na prvi pogled jasno je da najveću snagu francuskog tim predstavlja napadačka linija u kojoj su Karim Benzema, Antoan Grizman, fantastični Aleksandr Lakazet, zatim povratnik Olivije Žiru koji je iz ekipe izgurao Žinjaka iz Marselja, a tu su i pomenuti Fekir i Valbuena kao podrške sa krila…

Što se defanzivaca tiče, pozive su opet dobili Loran Koščielni, Mamadu Sako i veteran Patris Evra, a šansu da konačno debituje mogao bi da dobije i Kurt Zuma koji je ranije bio nekoliko puta na spisku, ali nije zaigrao. Sa spiska je ovoga puta izbrisan Mančester Sitijev štoper Elijakim Mangala.

Francuska dočekuje Brazil 26. marta u Parizu, a tri dana kasnije će ugostiti Dansku.

Golmani: Igo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Marselj), Stefan Rufije (Sent Etjen)

Odbrana: Patris Evra (Juventus), Kristof Žale (Lion), Loran Kosčielni (Arsenal), Bakari Sanja (Mančester Siti), Mamadu Sako (Liverpul), Benoa Tremulinas (Sevilja), Rafael Varan (Real Madrid), Kurt Zuma (Čelsi)

Vezni red: Maksim Gonalon (Lion), Žogri Kondogbija (Monako), Blez Matuidi (PSŽ), Dimitri Paje (Marselj), Morgan Šnajderlin (Sautempton), Musa Sisoko (Njukasl), Nabil Fekir (Lion), Matju Valbuena (Dinamo Moskva).

Napad: Karim Benzema (Real Madrid), Olivije Žiru (Arsenal), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Aleksandr Lakazet (Lion).

Komentari / 0

Ostavite komentar