11 провјера ''Змајева'' пред ЕП!

Кошаркаши Босне и Херцеговине уочи Еуробаскета 2015. године наступиће на турнирима у Истанбулу, Атини и Загребу.

Кошарка 20.03.2015 | 10:00
11 провјера ''Змајева'' пред ЕП!

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине у припремама за шампионат Европе одиграће 11 контролних утакмица, истакао је Игор Стојановић, директор кошаркашких репрезентација БиХ.

"Окупљање репрезентације заказано је за 23. јуна. Прије учешћа на турнирима у Истанбулу, Атини и Загребу изабраници селектора Душка Ивановића у Словенији 6. и 7. августа играће тест сусрете са Грузијом", рекао је Стојановић.

Након почетне провјере форме против Грузијаца БиХ ће наступити на турниру у Истанбулу од 12. до 15. августа, гдје ће још учествовати Тунис, Грчка и домаћин Турска. Од 21. до 23. дана у осмом мјесецу година БиХ ће на турниру у Атини за противнике имати Чешку, Русију и Грчку, док ће у Загребу од 26. до 28. августа играти против Чешке, Израела и Хрватске.

"Селектор Ивановић ускоро би требао да објави шири списак репрезентативаца за шампионат који нас очекује од 5. до 20. септембра и гдје нам је циљ пласман у други круг такмичења. Увјерен сам да ћемо успјети остварити, па можда и премашити циљ", казао је Стојановић.

БиХ ће на ЕП играти у Групи А у Монпељеу, гдје ће се за пролазак у други круг борити са националним тимовима Пољске (5. септембра), Француске (6. септембра), Израела (7. септембра), Финске (9. септембра) и Русије (10. септембра).

Седам кошаркашких репрезентативних селекција БиХ у 2015. години одиграће укупно 130 утакмица, каже Стојановић. БиХ има четири мушке репрезентације и све су А дивизији европске кошарке, а циљ је да и три женске у овој години изборе пласман међу 16 најбољих на "Старом континенту".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кога

20.03.2015 10:34

Занимају ови само се то питам. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ