11 provjera ''Zmajeva'' pred EP!

Košarkaši Bosne i Hercegovine uoči Eurobasketa 2015. godine nastupiće na turnirima u Istanbulu, Atini i Zagrebu.

Košarka 20.03.2015 | 10:00
11 provjera ''Zmajeva'' pred EP!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u pripremama za šampionat Evrope odigraće 11 kontrolnih utakmica, istakao je Igor Stojanović, direktor košarkaških reprezentacija BiH.

"Okupljanje reprezentacije zakazano je za 23. juna. Prije učešća na turnirima u Istanbulu, Atini i Zagrebu izabranici selektora Duška Ivanovića u Sloveniji 6. i 7. avgusta igraće test susrete sa Gruzijom", rekao je Stojanović.

Nakon početne provjere forme protiv Gruzijaca BiH će nastupiti na turniru u Istanbulu od 12. do 15. avgusta, gdje će još učestvovati Tunis, Grčka i domaćin Turska. Od 21. do 23. dana u osmom mjesecu godina BiH će na turniru u Atini za protivnike imati Češku, Rusiju i Grčku, dok će u Zagrebu od 26. do 28. avgusta igrati protiv Češke, Izraela i Hrvatske.

"Selektor Ivanović uskoro bi trebao da objavi širi spisak reprezentativaca za šampionat koji nas očekuje od 5. do 20. septembra i gdje nam je cilj plasman u drugi krug takmičenja. Uvjeren sam da ćemo uspjeti ostvariti, pa možda i premašiti cilj", kazao je Stojanović.

BiH će na EP igrati u Grupi A u Monpeljeu, gdje će se za prolazak u drugi krug boriti sa nacionalnim timovima Poljske (5. septembra), Francuske (6. septembra), Izraela (7. septembra), Finske (9. septembra) i Rusije (10. septembra).

Sedam košarkaških reprezentativnih selekcija BiH u 2015. godini odigraće ukupno 130 utakmica, kaže Stojanović. BiH ima četiri muške reprezentacije i sve su A diviziji evropske košarke, a cilj je da i tri ženske u ovoj godini izbore plasman među 16 najboljih na "Starom kontinentu".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

koga

20.03.2015 10:34

Zanimaju ovi samo se to pitam. Pozdrav

ODGOVORITE