Звезда близу деблокаде!!!

Паралелно са борбом за добијање УЕФА лиценце, Звезда покушава да профункционише као клуб и коначно се ослободи блокаде рачуна која тренутно износи око два милиона евра. У том смислу обавезе црвено-белих су олакшане за 370.000 евра.

Фудбал 20.03.2015 | 16:20
Звезда близу деблокаде!!!

Толики дуг клуб има према бившем спортском директор Зорану Стојадиновићу који је јуче боравио на “Маракани” и пристао да потпише одлагање исплате дуга у целости. Реч је о новцу коју је од Стајадиновића позајмила управа док је на челу клуба био Владан Лукић јер је и тада морала хитно да решава питање лиценце. Иако потраживања Стојадиновића не спадају под контролу УЕФА која треба да уследи крајем марта то је значајан корак да клуб може да профункционише, нарочито пред скорашње обнављање спонзорског уговора са Гаспромом.

Управо тим уговором, односно подизањем кредита на основу истог, Звезда планира да реши питање европске лиценце.

Такође направљен је искорак и у решавању УЕФА лиценце за добијање које поред решавања дугова према клубовима и играчима спада и испалте заосталих примања запосленима у клубу. Радној заједници се дуговало осам плата, а од нове године је добила четири. Пошто је то исплата заосталих примања, а контрола УЕФА подразумева проверу поменута три аспекта пословања до 31.12.2014. клуб је веома близу решавања и тог проблема.

Коментари / 0

Оставите коментар