Zvezda blizu deblokade!!!

Paralelno sa borbom za dobijanje UEFA licence, Zvezda pokušava da profunkcioniše kao klub i konačno se oslobodi blokade računa koja trenutno iznosi oko dva miliona evra. U tom smislu obaveze crveno-belih su olakšane za 370.000 evra.

Fudbal 20.03.2015 | 16:20
Zvezda blizu deblokade!!!

Toliki dug klub ima prema bivšem sportskom direktor Zoranu Stojadinoviću koji je juče boravio na “Marakani” i pristao da potpiše odlaganje isplate duga u celosti. Reč je o novcu koju je od Stajadinovića pozajmila uprava dok je na čelu kluba bio Vladan Lukić jer je i tada morala hitno da rešava pitanje licence. Iako potraživanja Stojadinovića ne spadaju pod kontrolu UEFA koja treba da usledi krajem marta to je značajan korak da klub može da profunkcioniše, naročito pred skorašnje obnavljanje sponzorskog ugovora sa Gaspromom.

Upravo tim ugovorom, odnosno podizanjem kredita na osnovu istog, Zvezda planira da reši pitanje evropske licence.

Takođe napravljen je iskorak i u rešavanju UEFA licence za dobijanje koje pored rešavanja dugova prema klubovima i igračima spada i ispalte zaostalih primanja zaposlenima u klubu. Radnoj zajednici se dugovalo osam plata, a od nove godine je dobila četiri. Pošto je to isplata zaostalih primanja, a kontrola UEFA podrazumeva proveru pomenuta tri aspekta poslovanja do 31.12.2014. klub je veoma blizu rešavanja i tog problema.

Komentari / 0

Ostavite komentar