Велемајсторе Тео - срећан ти ''рођус''!

Српски репрезентативац Милош Теодосић данас пуни 28 година.

Кошарка 19.03.2015 | 22:00
Велемајсторе Тео - срећан ти ''рођус''!

На данашњи дан 1987. године у Ваљеву је рођен Милош Теодосић. Плејмејкер репрезентације Србије једна је од најхаризматичнијих личности нашег спорта.

Довољно луцидан, темпераментан, брз, прорачунат Теодосић је од оних играча који својим потезима "изува из ципела" - навијаче због одлука које доноси у делићу секунде, противнике због кошева које им даје.

Кошаркаш ЦСКА из Москве у каријери је већ до сада забележио доста успеха, а репрезентацији Србије донео је много радости.

Вреди поменути да је са селекцијама до 16, 18 и 20 година освојао златне медаље на Европским првенствима, Србији је 2009. на ЕП помогао да освоји сребрну медаљу, баш као и прошле године на Мундобаскету. Он је 2010. био најкориснији играч (МВП) Евролиге, исте године када га је и ФИБА прогласила најбољим играчем Европе.

Један од Теодосићевих кошева који се не заборављају је тројка у финишу четвртфинала Светског првенства 2010. године, којом је срушена Шпанија.

Популарни Тео био је и вођа "орлова" на последњем Светском првенству у Шпанији прошле године, када је Србија освојила сребрну медаљу.

Мајсторе, срећан рођендан! Знамо да ћеш нас још много пута обрадовати...

Коментари / 0

Оставите коментар