Velemajstore Teo - srećan ti ''rođus''!

Srpski reprezentativac Miloš Teodosić danas puni 28 godina.

Košarka 19.03.2015 | 22:00
Velemajstore Teo - srećan ti ''rođus''!

Na današnji dan 1987. godine u Valjevu je rođen Miloš Teodosić. Plejmejker reprezentacije Srbije jedna je od najharizmatičnijih ličnosti našeg sporta.

Dovoljno lucidan, temperamentan, brz, proračunat Teodosić je od onih igrača koji svojim potezima "izuva iz cipela" - navijače zbog odluka koje donosi u deliću sekunde, protivnike zbog koševa koje im daje.

Košarkaš CSKA iz Moskve u karijeri je već do sada zabeležio dosta uspeha, a reprezentaciji Srbije doneo je mnogo radosti.

Vredi pomenuti da je sa selekcijama do 16, 18 i 20 godina osvojao zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, Srbiji je 2009. na EP pomogao da osvoji srebrnu medalju, baš kao i prošle godine na Mundobasketu. On je 2010. bio najkorisniji igrač (MVP) Evrolige, iste godine kada ga je i FIBA proglasila najboljim igračem Evrope.

Jedan od Teodosićevih koševa koji se ne zaboravljaju je trojka u finišu četvrtfinala Svetskog prvenstva 2010. godine, kojom je srušena Španija.

Popularni Teo bio je i vođa "orlova" na poslednjem Svetskom prvenstvu u Španiji prošle godine, kada je Srbija osvojila srebrnu medalju.

Majstore, srećan rođendan! Znamo da ćeš nas još mnogo puta obradovati...

Komentari / 0

Ostavite komentar