Виља препливава Атлантик за дрес ''Фурије''!

Најбољи стрелац у историји фудбалске репрезентације Шпаније Давид Виља поручио да би препливао Атлантик када би добио позив селектора.

Фудбал 20.03.2015 | 13:20
Виља препливава Атлантик за дрес ''Фурије''!

Давид Виља са успехом наступа за Њујорк сити, али мислима је увек уз Шпанију и репрезентацију своје земље. Он каже да би више од свега желео да добије позив селектора.

"Пливајући бих отишао на позив Висентеа дел Боскеа", рекао је Виља у интервјуу за шпански радио "Онда серо", чиме је практично демантовао да се после Мундијала у Бразилу опростио од репрезентације.

"Никада не бих рекао 'не' репрезентацији. Од малих ногу сањао сам да играм за велике клубове, али је први дрес у мојим сновима био шпански", рекао је Виља, члан шампионског тима тима "црвене фурије" на шампионату Европе 2008. и Мундијалу 2010. године.

Он је због повреде пропустио шампионат Европе у Украјини и Пољској 2012.

За репрезентацију Шпаније одиграо је 97 утакмица и постигао рекордних 59 голова.

Каријеру је почео у Спортнгу из Хихона, а потом је наступао за Сарагосу, Валенсију, Барселону и Атлетико Мадрид.

Са свим клубовима је освајао трофеје, а посебно ће памтити три године на Камп Ноу, где је освојио све што се могло - две титуле у Примери, Лигу шампиона, Куп краља, Светско клупско првенство, Суперкуп Шпаније и Европе.

Титули се радовао и са Атлетиком, док је са Сарагосом и Валенсијом освајао Куп краља.

У дресу Њујорк ситија започео је одлично, после две утакмице има гол и две асистенције, а минулог викенда проглашен је за играча кола у МЛС лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар