Vilja preplivava Atlantik za dres ''Furije''!

Najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Španije David Vilja poručio da bi preplivao Atlantik kada bi dobio poziv selektora.

Fudbal 20.03.2015 | 13:20
Vilja preplivava Atlantik za dres ''Furije''!

David Vilja sa uspehom nastupa za Njujork siti, ali mislima je uvek uz Španiju i reprezentaciju svoje zemlje. On kaže da bi više od svega želeo da dobije poziv selektora.

"Plivajući bih otišao na poziv Visentea del Boskea", rekao je Vilja u intervjuu za španski radio "Onda sero", čime je praktično demantovao da se posle Mundijala u Brazilu oprostio od reprezentacije.

"Nikada ne bih rekao 'ne' reprezentaciji. Od malih nogu sanjao sam da igram za velike klubove, ali je prvi dres u mojim snovima bio španski", rekao je Vilja, član šampionskog tima tima "crvene furije" na šampionatu Evrope 2008. i Mundijalu 2010. godine.

On je zbog povrede propustio šampionat Evrope u Ukrajini i Poljskoj 2012.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 97 utakmica i postigao rekordnih 59 golova.

Karijeru je počeo u Sportngu iz Hihona, a potom je nastupao za Saragosu, Valensiju, Barselonu i Atletiko Madrid.

Sa svim klubovima je osvajao trofeje, a posebno će pamtiti tri godine na Kamp Nou, gde je osvojio sve što se moglo - dve titule u Primeri, Ligu šampiona, Kup kralja, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Španije i Evrope.

Tituli se radovao i sa Atletikom, dok je sa Saragosom i Valensijom osvajao Kup kralja.

U dresu Njujork sitija započeo je odlično, posle dve utakmice ima gol i dve asistencije, a minulog vikenda proglašen je za igrača kola u MLS ligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar