Како његовати равну, а како коврџаву косу?

Представљамо вам неколико базичних савета о третирању и прању свих типова косе.

Мода и љепота 18.03.2015 | 20:31
Како његовати равну, а како коврџаву косу?

Равна коса

Највећи број жена са равном косу мора готово свакодневно да пере косу да би спречиле машћење исте. Рајан Даријус власник салона у Њујорку, сматра да претерано прање косе може додатно појачати машћење косе. Рајан предлаже прање косе сваки други дан а између прање косе сувим шампоном. Још један од предлога овог стручњака је да избегавате препарате са силиконом, јер чине косу беживотном.

Локне

Овако третирана коса често има тенденцију да изгледа суво нарочито ако је фарбана. Рајан предлаже да се између прања користе препарати за оправак косе. Шампони специјално прављени за овакав тип косе дају сјај и волумен свакој локни.

Природна коса

Фурате природну косу? У том случају прање косе једном недељно је сасвим довољно и на овај начин спречавате оштећење косе. Рајан предлаже да жена која се “бори“ са својом природном косом користи маске за косу и да је испира без шампона.

Екстензије - Надоградња

Највећи проблем са надоградњом што знојење или масноћа могу довести до спадања екстензије. Управо из овог разлога пожељно је косу прати сваки дан или сваки други. Још један од Рајанових предлога је да користите шампон који вам предложи фризер задужен за надоградњу.

Фарбана коса

Фарба се често испира. Најбоље решење је да косу перете три пута недељно шампоном који је креиран за фарбану косу, као и шампоне са УВ заштитом. Обавезна је употреба препарата који су без сулфата.

Нормална коса

Највећи број компанија нуди шампоне за нормалну косу. Али шта то заправо значи? Рајан тврди да је ово варијанта “wасх анд го хаир“. “Власнице“ овог типа косе немају неког разлога за претерану забринутост. Прање косе два до три пута недељно је сасвим довољно за здрав изглед косе.

Извор: Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар