Kako njegovati ravnu, a kako kovrdžavu kosu?

Predstavljamo vam nekoliko bazičnih saveta o tretiranju i pranju svih tipova kose.

Moda i ljepota 18.03.2015 | 20:31
Kako njegovati ravnu, a kako kovrdžavu kosu?

Ravna kosa

Najveći broj žena sa ravnom kosu mora gotovo svakodnevno da pere kosu da bi sprečile mašćenje iste. Rajan Darijus vlasnik salona u Njujorku, smatra da preterano pranje kose može dodatno pojačati mašćenje kose. Rajan predlaže pranje kose svaki drugi dan a između pranje kose suvim šamponom. Još jedan od predloga ovog stručnjaka je da izbegavate preparate sa silikonom, jer čine kosu beživotnom.

Lokne

Ovako tretirana kosa često ima tendenciju da izgleda suvo naročito ako je farbana. Rajan predlaže da se između pranja koriste preparati za opravak kose. Šamponi specijalno pravljeni za ovakav tip kose daju sjaj i volumen svakoj lokni.

Prirodna kosa

Furate prirodnu kosu? U tom slučaju pranje kose jednom nedeljno je sasvim dovoljno i na ovaj način sprečavate oštećenje kose. Rajan predlaže da žena koja se “bori“ sa svojom prirodnom kosom koristi maske za kosu i da je ispira bez šampona.

Ekstenzije - Nadogradnja

Najveći problem sa nadogradnjom što znojenje ili masnoća mogu dovesti do spadanja ekstenzije. Upravo iz ovog razloga poželjno je kosu prati svaki dan ili svaki drugi. Još jedan od Rajanovih predloga je da koristite šampon koji vam predloži frizer zadužen za nadogradnju.

Farbana kosa

Farba se često ispira. Najbolje rešenje je da kosu perete tri puta nedeljno šamponom koji je kreiran za farbanu kosu, kao i šampone sa UV zaštitom. Obavezna je upotreba preparata koji su bez sulfata.

Normalna kosa

Najveći broj kompanija nudi šampone za normalnu kosu. Ali šta to zapravo znači? Rajan tvrdi da je ovo varijanta “wash and go hair“. “Vlasnice“ ovog tipa kose nemaju nekog razloga za preteranu zabrinutost. Pranje kose dva do tri puta nedeljno je sasvim dovoljno za zdrav izgled kose.

Izvor: Super žena

Komentari / 0

Ostavite komentar