Милан Бандић остаје у притвору у Реметинцу

Некадашњи градоначелник Загреба Милан Бандић, осумњичен за корупцију, остаје у притвору, након што му је одбијена жалба, јавио је РТЛ.

Свијет 18.03.2015 | 19:25
Милан Бандић остаје у притвору у Реметинцу

Загребачки Жупанијски суд требало је до краја седмице да објави да ли ће Бандић, након што се његова одбрана жалила на одређивање истражног затвора, остати у Реметинцу или ће му поновно омогућити одбрану са слободе.

Двије жалбе које су потписали Бандићеви адвокати јуче су послате ванрасправном вијећу Жупанијског суда.

Судија Жупанијског суда вратио је Бандића 10. марта у притвор, на захтјев Канцеларије за борбу против корупције и организованог криминала /Ускок/ због кршења услова за одбрану са слободе и наложио да му се одузме кауција од два милиона евра, коју је у новембру положио за одбрану са слободе.

Према наводима Ускока, Бандић је подстицао свједоке на давање лажног исказа, фалсификовао службене исправе и спречавао доказивање, односно поступао је противно условима рјешења о гаранцији и датом обећању да неће ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Бандић је у афери "Аграм" осумњичен да је оштетио град којим је управљао 12 година, али и да је неплаћањем пореза на донације примљене у предсједничкој кампањи за изборе 2010. године оштетио и државни буџет.

Укупну "штету" тужилаштво процјењује на око 2,6 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар