Milan Bandić ostaje u pritvoru u Remetincu

Nekadašnji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, osumnjičen za korupciju, ostaje u pritvoru, nakon što mu je odbijena žalba, javio je RTL.

Svijet 18.03.2015 | 19:25
Milan Bandić ostaje u pritvoru u Remetincu

Zagrebački Županijski sud trebalo je do kraja sedmice da objavi da li će Bandić, nakon što se njegova odbrana žalila na određivanje istražnog zatvora, ostati u Remetincu ili će mu ponovno omogućiti odbranu sa slobode.

Dvije žalbe koje su potpisali Bandićevi advokati juče su poslate vanraspravnom vijeću Županijskog suda.

Sudija Županijskog suda vratio je Bandića 10. marta u pritvor, na zahtjev Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala /Uskok/ zbog kršenja uslova za odbranu sa slobode i naložio da mu se oduzme kaucija od dva miliona evra, koju je u novembru položio za odbranu sa slobode.

Prema navodima Uskoka, Bandić je podsticao svjedoke na davanje lažnog iskaza, falsifikovao službene isprave i sprečavao dokazivanje, odnosno postupao je protivno uslovima rješenja o garanciji i datom obećanju da neće ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Bandić je u aferi "Agram" osumnjičen da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji za izbore 2010. godine oštetio i državni budžet.

Ukupnu "štetu" tužilaštvo procjenjuje na oko 2,6 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar