Ускладите шминку са фризуром

Осим боји тена и очију, шминку би требало да ускладите и са фризуром - саветују стилисти холивудских звезда.

Мода и љепота 18.03.2015 | 13:20
Ускладите шминку са фризуром

Од дужине косе и начина на који је ошишана, зависи да ли ћете да акценат ставите на очи, усне или образе.

Кратка коса

Очи су у првом плану, па обрве морају да буду беспрекорно уредне. На капке нанесите светлуцаву сенку у нијансама земље, на трепавице танак слој црне маскаре, а усне нагласите розе сјајем.

Степенасто ошишана

Ова фризура визуелно "подиже" јагодице, јер најкраћи слој косе допире до браде и добија се ефекат сенке. На лице ставите течни пудер, образе истакните ружичастим руменилом, а очи сенком у нежним, пастелним тоновима и маскаром. Усне ћете "извући из сенке" ако их намажете кремастим ружичастим кармином.

Средња дужина косе

Усне највише долазе до изражаја, очи су у другом плану, а руменило вам практично није потребно. Изаберите руж у нијанси црвеног вина, шљиве или боровнице, а сенку у боји шампањца.

Дуга коса

Код овакве фризуре је важно да тен буде беспрекоран, али и да изгледате природно. Нанесите тонирану крему у боји коже или течни пудер, затим коректор, благо руменило и руж у нијанси брескве. Очи нагласите маскаром, а обрве оловком.

Савет плус: Ако носите шишке, очи вам посебно долазе до изражаја и важно је да их беспрекорно нашминкате. Ставите пудер у боји тена, на горњи капак нанесите металик сенку у праху и дебљи слој маскаре. Ако су вам очи ситне, нагласите их ајлајнером. Усне освежите балзамом у беж нијанси, руменило вам није потребно или нека буде дискретно уколико је лице бледо и уморно.

Извор: Новости

 

Коментари / 0

Оставите коментар