Uskladite šminku sa frizurom

Osim boji tena i očiju, šminku bi trebalo da uskladite i sa frizurom - savetuju stilisti holivudskih zvezda.

Moda i ljepota 18.03.2015 | 13:20
Uskladite šminku sa frizurom

Od dužine kose i načina na koji je ošišana, zavisi da li ćete da akcenat stavite na oči, usne ili obraze.

Kratka kosa

Oči su u prvom planu, pa obrve moraju da budu besprekorno uredne. Na kapke nanesite svetlucavu senku u nijansama zemlje, na trepavice tanak sloj crne maskare, a usne naglasite roze sjajem.

Stepenasto ošišana

Ova frizura vizuelno "podiže" jagodice, jer najkraći sloj kose dopire do brade i dobija se efekat senke. Na lice stavite tečni puder, obraze istaknite ružičastim rumenilom, a oči senkom u nežnim, pastelnim tonovima i maskarom. Usne ćete "izvući iz senke" ako ih namažete kremastim ružičastim karminom.

Srednja dužina kose

Usne najviše dolaze do izražaja, oči su u drugom planu, a rumenilo vam praktično nije potrebno. Izaberite ruž u nijansi crvenog vina, šljive ili borovnice, a senku u boji šampanjca.

Duga kosa

Kod ovakve frizure je važno da ten bude besprekoran, ali i da izgledate prirodno. Nanesite toniranu kremu u boji kože ili tečni puder, zatim korektor, blago rumenilo i ruž u nijansi breskve. Oči naglasite maskarom, a obrve olovkom.

Savet plus: Ako nosite šiške, oči vam posebno dolaze do izražaja i važno je da ih besprekorno našminkate. Stavite puder u boji tena, na gornji kapak nanesite metalik senku u prahu i deblji sloj maskare. Ako su vam oči sitne, naglasite ih ajlajnerom. Usne osvežite balzamom u bež nijansi, rumenilo vam nije potrebno ili neka bude diskretno ukoliko je lice bledo i umorno.

Izvor: Novosti

 

Komentari / 0

Ostavite komentar