Косово иде ка анархији

Наставак штрајка судија основних судова на Косову, одвешће Косово у анархију, пише дневник "Зери".

Србија 18.03.2015 | 13:20
Косово иде ка анархији

Лист наводи да су разлози за то штрајк, који траје већ две недеље, велике поделе у Савету тужиластва и неизбор главног тужиоца.
Судије су у штрајку од 3. марта и траже повећање плата за 25 одсто на име опасности на послу.

Председник Судског савета Косова Енвер Пеци оптужио је косовску владу што озбиљно не анализира захтеве судија и упозорио да ситуација иде у опасном правцу.

Дневник пише да иако је име главног тузиоца Косова Александра Лумезија отишло у кабинет косовске председнице Атифете Јахјаге још 23. фебруара он и даље није именован за главног тужиоца Косова.

Званичник Групе за студије, правна и политицка питања Фисник Кореница изјавио је за "Зери" да је разлог за све што се дешава у систему правосуђа уплитање политике у независни систем правосуђа.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лија

18.03.2015 12:34

Косово је од 1980 године у анархији, само што то нико није јавно рекао.Замислите апсурда, од 1946 године на овамо нема генерације у бившој СФРЈ која из својих зарада није издвајала средства за неразвијене, међу којима је била тадашња АП Косово и Метохија. Сада су дошле неке нове демократе-окупатори да то све опљачкају и да наводно изграде прпсперитетно демократско друштво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.03.2015 14:13

Ништа страшно, и овако и онако закони на Косову не постоје тако да са или без правосуђа, свеједно је.

ОДГОВОРИТЕ