Kosovo ide ka anarhiji

Nastavak štrajka sudija osnovnih sudova na Kosovu, odvešće Kosovo u anarhiju, piše dnevnik "Zeri".

Srbija 18.03.2015 | 13:20
Kosovo ide ka anarhiji

List navodi da su razlozi za to štrajk, koji traje već dve nedelje, velike podele u Savetu tužilastva i neizbor glavnog tužioca.
Sudije su u štrajku od 3. marta i traže povećanje plata za 25 odsto na ime opasnosti na poslu.

Predsednik Sudskog saveta Kosova Enver Peci optužio je kosovsku vladu što ozbiljno ne analizira zahteve sudija i upozorio da situacija ide u opasnom pravcu.

Dnevnik piše da iako je ime glavnog tuzioca Kosova Aleksandra Lumezija otišlo u kabinet kosovske predsednice Atifete Jahjage još 23. februara on i dalje nije imenovan za glavnog tužioca Kosova.

Zvaničnik Grupe za studije, pravna i politicka pitanja Fisnik Korenica izjavio je za "Zeri" da je razlog za sve što se dešava u sistemu pravosuđa uplitanje politike u nezavisni sistem pravosuđa.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Лија

18.03.2015 12:34

Косово је од 1980 године у анархији, само што то нико није јавно рекао.Замислите апсурда, од 1946 године на овамо нема генерације у бившој СФРЈ која из својих зарада није издвајала средства за неразвијене, међу којима је била тадашнја АП Косово и Метохија. Сада су дошле неке нове демократе-окупатори да то све опљачкају и да наводно изграде прпсперитетно демократско друштво.

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.03.2015 14:13

Ništa strašno, i ovako i onako zakoni na Kosovu ne postoje tako da sa ili bez pravosuđa, svejedno je.

ODGOVORITE