Спашен дјечак из набујале Колубаре

Из реке Колубаре у Ваљеву спасен је дечак који је трчећи за лоптом ушао у воду, а потом га је понела матица до стуба висећег моста на средини реке.

Србија 17.03.2015 | 22:32
Спашен дјечак из набујале Колубаре

У акцији спасавања учествовао је специјални тим Сектора МУП-а за ванредне ситуације обучен за реаговање на рекама са једним чамцем, рекао је Тањугу начелник Одељења за ванредне ситуације у Ваљеву Милан Михаиловић.

Он је објаснио да је у 17.35 пријављено да је малолетник (око 16 година) коме је лопта упала у реку, кренуо за њом да је дохвати. Тада га је матица ухватила, повукла и почела да носи.

Михаиловић је рекао и да је Колубара због топљења снега и падавина тренутно брза и да је дечака матица реке одвукла до стуба висећег пешачког моста за који је успео да се ухвати.

Према његовим речима, дечак се попео на стуб и почео да дозива у помоћ, што су приметиле особе са обале и позвале припаднике ватрогасно-спасилачке јединице.

Акције спасавања организована је тако што је чамац са припадницима Одељења за ванредне ситуације пуштен низ матицу до стуба на којем је био дечак, рекао је он.

Михаиловић је објаснио и да су припадници тог одељења ушли у воду, помогли дечаку да сиђе с моста, ставили га у чамац и безбедно и веома брзо му омогућили да стигне до обале.

Михаиловић је истакао и да је поносан на припаднике Одељења за ванредне ситуације у Ваљеву који су махом бивши спортисти и који су брзо и пожртвовано реаговали како би спасили дечака.

Према његовим речима, комплетна акција спасавања трајала је нешто више од 50 минута.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сузуки

18.03.2015 07:34

Нек су цркве направљене, а насипи и друге мјере против поплава то није вазно.

ОДГОВОРИТЕ