Spašen dječak iz nabujale Kolubare

Iz reke Kolubare u Valjevu spasen je dečak koji je trčeći za loptom ušao u vodu, a potom ga je ponela matica do stuba visećeg mosta na sredini reke.

Srbija 17.03.2015 | 22:32
Spašen dječak iz nabujale Kolubare

U akciji spasavanja učestvovao je specijalni tim Sektora MUP-a za vanredne situacije obučen za reagovanje na rekama sa jednim čamcem, rekao je Tanjugu načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu Milan Mihailović.

On je objasnio da je u 17.35 prijavljeno da je maloletnik (oko 16 godina) kome je lopta upala u reku, krenuo za njom da je dohvati. Tada ga je matica uhvatila, povukla i počela da nosi.

Mihailović je rekao i da je Kolubara zbog topljenja snega i padavina trenutno brza i da je dečaka matica reke odvukla do stuba visećeg pešačkog mosta za koji je uspeo da se uhvati.

Prema njegovim rečima, dečak se popeo na stub i počeo da doziva u pomoć, što su primetile osobe sa obale i pozvale pripadnike vatrogasno-spasilačke jedinice.

Akcije spasavanja organizovana je tako što je čamac sa pripadnicima Odeljenja za vanredne situacije pušten niz maticu do stuba na kojem je bio dečak, rekao je on.

Mihailović je objasnio i da su pripadnici tog odeljenja ušli u vodu, pomogli dečaku da siđe s mosta, stavili ga u čamac i bezbedno i veoma brzo mu omogućili da stigne do obale.

Mihailović je istakao i da je ponosan na pripadnike Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu koji su mahom bivši sportisti i koji su brzo i požrtvovano reagovali kako bi spasili dečaka.

Prema njegovim rečima, kompletna akcija spasavanja trajala je nešto više od 50 minuta.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Suzuki

18.03.2015 08:34

Nek su crkve napravljene, a nasipi i druge mjere protiv poplava to nije vazno.

ODGOVORITE