Хотел који ради преко 1300 година

Судећи према Гинисовој књизи рекорда, у категорији „најстарији хотел на свету“, добитник се налази у јапанској Хајакави, а основан је невероватне 705. године.

Путовања 17.03.2015 | 12:04
Хотел који ради преко 1300 година

Хотел “Кеиункан ин” изграђен је на месту где се сусрећу реке Хајакава и Јукава, а представља најстарију бању на свету.

С прелепим погледом на планине и реке, задржао је свој традиционални изглед, а током свог постојања променио је 52 власника. То и није претерано много, с обзиром на то да постоји више од хиљаду година.


Судећи према “Трип адвајсору”, овај хотел нуди савршен смештај, изврсну храну и удобан конак, а оцена готово да никада није испод четворке. Ово је засигурно резултат дуге традиције и искуства у хотелијерству.


Хотел се састоји од 35 апартмана уређених у јапанском минималистичком стилу. Цена смештаја је око 269 америчких долара за ноћ, а у цену је урачуната и употреба бројних базена с термалном водом која извире недалеко од хотела, па цена и није толико висока.


Храна је одлична и испуњава свачије жеље. Овде нема шведског стола, већ вам се храна доноси у собу и служи у низу. Храна је базирана на локалним намирницама - риби и поврћу.

Једина ствар која би могла да вас зачуди је то што већина запослених заправо и не зна да ради у најстаријем хотелу на свету.

Упркос томе, љубазност и услуга су на врхунцу, па би многи хотели могли понешто да науче од хотела “Кеиункан ин”. Ако сте ловац на рекорде, знате где следеће треба да се запутите.

Извор: Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

17.03.2015 18:22

Јавите Баји да га он откупи па га препрода. Да виде Јапанци ста је бизнис...

ОДГОВОРИТЕ