Hotel koji radi preko 1300 godina

Sudeći prema Ginisovoj knjizi rekorda, u kategoriji „najstariji hotel na svetu“, dobitnik se nalazi u japanskoj Hajakavi, a osnovan je neverovatne 705. godine.

Putovanja 17.03.2015 | 12:04
Hotel koji radi preko 1300 godina

Hotel “Keiunkan in” izgrađen je na mestu gde se susreću reke Hajakava i Jukava, a predstavlja najstariju banju na svetu.

S prelepim pogledom na planine i reke, zadržao je svoj tradicionalni izgled, a tokom svog postojanja promenio je 52 vlasnika. To i nije preterano mnogo, s obzirom na to da postoji više od hiljadu godina.


Sudeći prema “Trip advajsoru”, ovaj hotel nudi savršen smeštaj, izvrsnu hranu i udoban konak, a ocena gotovo da nikada nije ispod četvorke. Ovo je zasigurno rezultat duge tradicije i iskustva u hotelijerstvu.


Hotel se sastoji od 35 apartmana uređenih u japanskom minimalističkom stilu. Cena smeštaja je oko 269 američkih dolara za noć, a u cenu je uračunata i upotreba brojnih bazena s termalnom vodom koja izvire nedaleko od hotela, pa cena i nije toliko visoka.


Hrana je odlična i ispunjava svačije želje. Ovde nema švedskog stola, već vam se hrana donosi u sobu i služi u nizu. Hrana je bazirana na lokalnim namirnicama - ribi i povrću.

Jedina stvar koja bi mogla da vas začudi je to što većina zaposlenih zapravo i ne zna da radi u najstarijem hotelu na svetu.

Uprkos tome, ljubaznost i usluga su na vrhuncu, pa bi mnogi hoteli mogli ponešto da nauče od hotela “Keiunkan in”. Ako ste lovac na rekorde, znate gde sledeće treba da se zaputite.

Izvor: B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

17.03.2015 18:22

Javite Baji da ga on otkupi pa ga preproda. Da vide Japanci sta je biznis...

ODGOVORITE