Принц Хари напушта британску војску

Британски принц Хари потврдио је данас да напушта службу у војсци након десет година, рекавши да се налази на "раскршћу" у својој војној каријери, пише британски лист "Гардијан".

Свијет 17.03.2015 | 11:17
Принц Хари напушта британску војску

Принц Хари (30) који је учествовао у две операције у Авганистану као пилот авиона Апач каже да му одлазак из војске тешко пада, али да је то било неизбежно.

"Већина добрих ствари се неизбежно завршава и моја војна каријера је на раскршћу. На срећу, наставићу да носим униформу и до краја живота остаћу у контакту са пријатељима из војске", навео је принц у саопштењу.

Он је додао да се тренутно завршава једно поглавље у његовом животу, али да он одмах отвара ново, чему се, како признаје, веома радује.

Пре него што заврши своју војну каријеру у јуну ове године, Хари ће провести још четири недеље помажући аустралијским одбрамбеним снагама и предузеће туру на Новом Зеланду, речено је из Кенсингтон палате.

После тога, он намерава да се усредсреди на волонтерски рад у Подсахарској Африци, пре него што се на јесен врати на волонтерски посао у Министарству одбране у центру који помаже повређеним војницима да се опораве.

Он ће такође наставити са организовањем шампионата Инвиктус на ком се такмиче бивши војници који су рањени на дужности.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

тенк

17.03.2015 12:15

"Апач" је хеликоптер.

ОДГОВОРИТЕ