Princ Hari napušta britansku vojsku

Britanski princ Hari potvrdio je danas da napušta službu u vojsci nakon deset godina, rekavši da se nalazi na "raskršću" u svojoj vojnoj karijeri, piše britanski list "Gardijan".

Svijet 17.03.2015 | 11:17
Princ Hari napušta britansku vojsku

Princ Hari (30) koji je učestvovao u dve operacije u Avganistanu kao pilot aviona Apač kaže da mu odlazak iz vojske teško pada, ali da je to bilo neizbežno.

"Većina dobrih stvari se neizbežno završava i moja vojna karijera je na raskršću. Na sreću, nastaviću da nosim uniformu i do kraja života ostaću u kontaktu sa prijateljima iz vojske", naveo je princ u saopštenju.

On je dodao da se trenutno završava jedno poglavlje u njegovom životu, ali da on odmah otvara novo, čemu se, kako priznaje, veoma raduje.

Pre nego što završi svoju vojnu karijeru u junu ove godine, Hari će provesti još četiri nedelje pomažući australijskim odbrambenim snagama i preduzeće turu na Novom Zelandu, rečeno je iz Kensington palate.

Posle toga, on namerava da se usredsredi na volonterski rad u Podsaharskoj Africi, pre nego što se na jesen vrati na volonterski posao u Ministarstvu odbrane u centru koji pomaže povređenim vojnicima da se oporave.

On će takođe nastaviti sa organizovanjem šampionata Inviktus na kom se takmiče bivši vojnici koji su ranjeni na dužnosti.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

tenk

17.03.2015 12:15

"Apač" je helikopter.

ODGOVORITE