Непокретну мајку тукао до смрти

Јосипу Б. (42) одређен је полицијски притвор због сумње да је у суботу убио своју непокретну мајку.

Србија 17.03.2015 | 08:49
Непокретну мајку тукао до смрти

Зорица Јовановић (70) пронађена је мртва у стану у Новом Саду у Булевару Јована Дучића 27, који је делила са својим сином.

Старица је на телу имала видљиве подливе, због чега полиција сумња да је претучена. Њену смрт је пријавио управо син, који је полицији изјавио да је мајку затекао мртву.

- Јосип је живео сам са мајком и водио је рачуна о њој. Има сестру близнакињу која живи у Хрватској. Још увек не могу да верујем да јој је наудио, јер га познајем као мирног човека који је свакодневно помагао мајци - прича њихова прва комшиница.

Према њеним речима, Зорица је била тешко болесна. Поред психичких проблема које је годинама имала, доживела је и мождани удар, услед ког је остала једва покретна.

Она каже да је Јосип био миран и узоран комшија, али да је имао јако тежак живот. Све је још теже постало када се и сам разболео.

- Пронађен му је меланом, који је већ два пута оперисао, али се увек враћао. Знам да је рекао да му се рак поново вратио и да ускоро мора да иде и на трећу операцију - каже саговорница „Блица“.

Јосип је осумњичен да је мајку физички малтретирао, а да су јој модрице које су јој пронађене на телу настале од удараца. Тело несрећне жене је пренето на Институт за судску медицину у Новом Саду где ће се обдукцијом утврдити тачан узрок смрти.

Бринуо се о Јованки

- До пре неколико година из њиховог стана чуле су се честе свађе, али откако је Јованка имала мождани удар, све је престало. Јосип је радио у штампарији у трећој смени, а преко дана се бринуо о мајци, кувао ручак... У томе му је помагала једна жена из кућне неге, али већину ствари је сам радио - прича комшиница.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар