Како да савршено нашминкате очи

Није сваки облик очију исти па их самим тим не можете ни шминкати на исти начин. Препознајте облик ваших очију, научите како да их правилно нашминкате те учините још љепшим и заводљивијим.

Мода и љепота 16.03.2015 | 22:41
Како да савршено нашминкате очи

Очи у облику бадема - Изразито женствени и предивни капци у облику бадема најпожељни су облик очију. Скоро свака жена жели да има баш овакве очи и урадиће све да то и постигне. Велики број техника шминкања базиране су управо на постизању оваквог изгледа. Нагласите очи у облику бадема тако што ћете ајлајнер нанијети дуж доње и горње линије трепавица. И не штедите на ајлајнеру, јер је он најбољи пријатељ дамама са овим обликом очију.

Уске очи - Постоји нешто тајанствено у дамама са овим обликом очију. Њима није потребно превише шминке, јер ће претјеривањем изгубити на свом мистериозном изгледу. Избјегавајте тешке и тамне сјенке, јер ћете визуелно смањити и затворити очи. За вас су идеалне свијетле и прозирне нијансе.

 Округле очи - Овај облик очију је веома женствен и на њему можете испробати различите стилове шминкања. Даме које их имају изгледају младолико и своју женственост могу додатно нагласити ако очи нашминкају у смокеy еyес стилу. Међутим, одлично вам пристаје и када користите технику шминкања за бадемасти облик очију. Наиме, ајлајнер нанесите око цијеле дужине очију те линије продужите како бисте постигли овај изглед. Ако имате мале и округле очи, користите исту технику шминкања, али са свјетлијим нијансама које ће визуелно отворити очи.

Спуштени капци - Овај облик очију захтијева мало компликованије технике шминкања, јер дио коже “пада“ преко очију те их визуелно смањује. Најбољи начин да их “подигнете“ јесте да користите смокеy еyес стил шминкања и то тако што ћете ајлајнером извући црте дуж оба капка, а онда тамнијом сјенком спојити и извући линију према горе. Тамну сјенку нанесите преко горњег капка, а свијетлу нијансу додајте у унутрашње углове очију. За крај нанесите два слоја маскаре.

Дубоко смјештене очи - Шминкање овог облика очију може бити незгодно, јер поента је у томе да их нагласите, а не да их додатно смањите. Због тога је најбоље да користите свијетле и бисерне нијансе које ће “отворити” очи те их учинити већим и сјајнијим. Избјегавајте тамне нијансе на капцима, јер ће очи изгледати као да су још више “потонуле”.

Извор: Минимагазин

Коментари / 0

Оставите коментар