Француска блокирала пет веб сајтова

Француска је блокирала пет веб сајтова због подршке тероризму, што представља прву примјену овлаштења Владе која су ступила на снагу у фебруару, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

Свијет 16.03.2015 | 22:21
Француска блокирала пет веб сајтова

Један од сајтова - "Ал-Хајат медија центар" - оптужен је за везе са "Исламском државом", наводи се у саопштењу и додаје да је од краја прошле седмице блокиран и сајт "Исламик-њуз.инфо" /исламиц-неwс.инфо/".

"Не желим да видим сајтове који могу да подстакну људе да узму оружје у руке. Правим разлику између слободе изражавања и ширења порука које величају тероризам. Те поруке мржње су злочин", рекао је министар унутрашњих послова Француске Бернар Казнев.

Забрана је издата интернет провајдерима који имају 24 часа да предузму све неопходне мјере да блокирају листинг тих адреса.

Француски парламент је у новембру прошле године одобрио нове прописе у оквиру пакета мјера борбе против тероризма, подсјећа вечерас АФП.

Међу другим мјерама борбе против тероризма је и право на заустављање људи који напуштају земљу ако се сумња да намјеравају да се придруже џихадистичким групама.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А јавно мјесто

16.03.2015 22:09

Постоји још негдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрзајем

16.03.2015 22:25

Све сајтове блокирати који звецкају орузјем и сире немир и мрзњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

17.03.2015 07:36

А слобода говора.

ОДГОВОРИТЕ