Francuska blokirala pet veb sajtova

Francuska je blokirala pet veb sajtova zbog podrške terorizmu, što predstavlja prvu primjenu ovlaštenja Vlade koja su stupila na snagu u februaru, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Svijet 16.03.2015 | 22:21
Francuska blokirala pet veb sajtova

Jedan od sajtova - "Al-Hajat medija centar" - optužen je za veze sa "Islamskom državom", navodi se u saopštenju i dodaje da je od kraja prošle sedmice blokiran i sajt "Islamik-njuz.info" /islamic-news.info/".

"Ne želim da vidim sajtove koji mogu da podstaknu ljude da uzmu oružje u ruke. Pravim razliku između slobode izražavanja i širenja poruka koje veličaju terorizam. Te poruke mržnje su zločin", rekao je ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev.

Zabrana je izdata internet provajderima koji imaju 24 časa da preduzmu sve neophodne mjere da blokiraju listing tih adresa.

Francuski parlament je u novembru prošle godine odobrio nove propise u okviru paketa mjera borbe protiv terorizma, podsjeća večeras AFP.

Među drugim mjerama borbe protiv terorizma je i pravo na zaustavljanje ljudi koji napuštaju zemlju ako se sumnja da namjeravaju da se pridruže džihadističkim grupama.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

A javno mjesto

16.03.2015 22:09

Postoji još negdje.

ODGOVORITE
Name

Podrzajem

16.03.2015 22:25

Sve sajtove blokirati koji zveckaju oruzjem i sire nemir i mrznju.

ODGOVORITE
Name

RS

17.03.2015 07:36

A sloboda govora.

ODGOVORITE