Муслиманска браћа осуђена на смрт

Египатски суд осудио је данас на смрт 14 шефова Муслиманског братства, укључујући његовог лидера Мохамеда Бадиеа, саопштили су адвокати и пренели званични медији.

Свијет 16.03.2015 | 21:26
Муслиманска браћа осуђена на смрт

Вође те групе коју су власти 2013. класификовале као терористичку, оптужени су због "планирања употребе силе против државе", навели су извори.

Суд у Гизи одлучио је да своју одлуку поднесе на мишљење великом муфтији Египта, како захтева закон, пренела је агенција Мена.

Мишљење те верске власти тражи се сваки пут када се изрекне смртна казна, али оно није обавезујуће за правосудну власт.

Бадие је већ осуђен на смрт у другом процесу који је у поступку поновног разматрања. Он је осуђен и на четири казне доживотног затвора у другим случајевима.

Поред Бадиеа, осуђени су и други високи представници Муслиманског братства, међу којима и његов заменик Каират ал-Шатер и бивши председник Парламента Египта Саад ал-Кататни.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Муфтија

16.03.2015 20:50

Он треба то да посаље за САД. Тамосњи органи владају Египтом. У једном извјестају ЦИА доступном на wеб писе овако један слузбеник:* Ја ујутру посаљем питања у Каиро и до руцка имам све одговоре.* Потом он писе у извјестајима да му муци на окрутност Египцана али да су ефикасни. Први пут да ми се неко из ЦИА допао било је тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смртне пресуде

16.03.2015 22:33

Оне никад не могу промјенити ствари. Људи се играју Богова. Да ли це дугови Египта нестати, да ли це им се Јевреји вратити, да ли це Хрисцани остати, хоце ли сиротиња напунити стомак, да ли це мир завладати, да ли це муцени у египатским казаматима заборавити све, да ли је муфтија муфтија или карикатура.

ОДГОВОРИТЕ