4. побједа Фројнда за шест дана!

Немачки ски скакач Зеверин Фројнд остварио је четврти тријумф за само шест дана, пошто је славио и на другом такмичењу у Ослу.

Остали спортови 16.03.2015 | 16:00
4. побједа Фројнда за шест дана!

Фројнд је претходно био најбољи и у Куопију и Трондхајму, а у недељу је славио укупним скором од 258,9 бодова и скоковима од 132 и 128 метара.

Друго место, са четири бода мање, освојио је Јапанац Норијаки Касаи, док су трећи били Камил Штох из Пољске и Словенац Петер Превц.

Фројнд је прву рунду завршио испред Касаија и Штефана Крафта из Аустрије, док је Штох био 11, а Превц тек 17. Међутим, млади Словенац је сјајним скоком од 134,5 метра успео да се пробије, а Штох се за пола метра краћим скоком изједначио са њим. Иако су се дуго држали заједно на врху, померио их је Касаи, да би Фројнд био сигуран на крају.

Крафт је морао да се задовољи петим местом, испред двојице Норвежана Андерса Бардала и Андерса Јакобсена и Пјотра Жиле из Пољске. Прву десеторицу комплетирали су Чех Роман Куделка и Клеменс Муранка из Пољске.

До краја сезоне у Светском купу остала су само још два такмичења у летовима на Планици, што значи да су 200 бодова на располагању. Фројнд је на челу са 1.643 бода, испред Превца са 1.549 и Крафта са 1.468.

Летови на Планици на програму су у петак и недељу.

Коментари / 0

Оставите коментар